13 Aralık 2013 Cuma

Yürüyüş Yapmak ile İlgili Herşey

IMG Ust

Yürüyüş Yapmak ile İlgili Herşey

Yürüyüş yapmak, insana enerji verir ve tam olarak rahatlamasını sağlar. Siz rahatladıkça, olaylara bakış açınız da değişir ve her zamanki farkındalığınızdan çıkıp, olabilecek en yüksek seviyedeki farkındalığa erişirsiniz; sezgisel zekaya. Bilinçaltınız öne çıkar ve daha yaratıcı çözümler bulursunuz.

Sabah yürüyüşü yapmak kadar basit bir egzersiz, size tahmin edemeyeceğiniz kadar çok fayda sağlar. Günümüzün hızlı dünyasında ihtiyacınız olan molayı verir ve oksijen alırsınız. Özellikle sabahın erken saatlerinde yapılan yürüyüş çok daha fazla taze oksijen almanızı sağlar. Üstelik doğanın ve etrafın keyfini de çıkartırsınız.

Sabah erken saatte alacağınız oksijen aynı zamanda size büyük bir enerji verecektir. Bacaklarınızı hareket ettirmeniz kanınıza iyi kolesterol olarak dönecek ve çakra denilen enerji kanallarınızı açacaktır. Eklemlerinizi sürekli hareket ettirmek kan dolaşımınızı sadece yürüyüşle hızlandırabileceğiniz kadar iyi hızlandıracaktır.


Neden yürüyüş?

Günümüzün hızlı dünyasında yürüyüş yapmak kişi için bu hızlı yaşama bir mola vermek ve kendine zaman ayırmak anlamına gelir. Ayrıca doğada geçirilen zaman, kişiye hem sağlık hem de mutluluk verecektir.

Çoğu zaman vücudumuz fazla hareket etmez ve kanımız neredeyse hiç taze oksijen alamaz. Ama egzersiz yapmak bunu değiştirir. Kaslarımızdaki gerginliği atmamızı sağlar, hücrelerin yenilenmesini sağlar, enerji seviyelerimizi yükseltir ve bize kuvvet verir. Sabah yürüyüşleri fiziğinizi değiştirmenin de en kolay yoludur.

Ayrıca yürüyüş yapmak, moralinizi yükseltir, sizi mutlu kılar hatta depresyonu yenmenizi sağlar.

Yürüyüş sandığınızdan çok daha faydalıdır. Öncelikle de ucuzdur. Bir çift spor ayakkabıdan başka bir şeye ihtiyaç duymazsınız. Üstelik koşuyla neredeyse aynı oranda kalori yakarsınız ve yürüyüş vücudunuza ekstra yük de bindirmez.

Yürüyüşe başlamadan bir saat öncesinde bir şey yemediğinizden emin olun. Sindirim için vücut çok enerji harcar ve siz yemekten hemen sonre egzersiz yapacak olursanız, kendinizi fazla yormuş olursunuz. Meyve ve meyve suyu tüketmenizde ise bir sorun yoktur.

Egzersizinizi ne zaman yaptığınız çok da önemli değildir. Sabah yürüyüşünün daha iyi olmasının söylenmesinin nedeni, havanın sabah daha taze olmasıdır.

Yürüyüş yaparken kalabalık yollardan kaçının.

Nasıl yürüyüş yapmalı?

İnsan vücudu zaten yürümek için programlanmıştır. Bunu yapabilmek için de öğrenmeye ihtiyacınız yoktur. Ama size daha etkili bir yürüyüş egzersizi için:

Her gün en az 30 dakika yürüyün. Kendinize bir rota belirleyin ve bu rotada yol hep dümdüz olmasın.

Eğer canlı adımlarla yürüyemiyorsanız dert etmeyin. Bunun yerine 2 dakika canlı yürüyüş ve 2 dakika daha rahat olduğunuz yürüyüş hızını uygulayın. İkinci 2 dakikadan sonra dinlenin ve daha sonra tekrar canlı- normal yürüyüş şeklinize dönün. Eğer canlı yürüyüş yapabiliyorsanız, bunu aşağı yukarı 20 dakika süreyle yapın. Eğer günde 30 dakikanızı yürüyüşe ayıramıyorsanız da dert etmeyin. Burada en önemli olan şey düzenli egzersizdir.

Yürüyüşün faydaları

•Kalbinizi güçlendirir.
•Büyük hastalıkları engeller.
•Felç ve tansiyon riskini azaltır.
•Kolesterolü azaltır.
•Eklem ve kemikleri güçlendirir.
•Kilo kontrolüne yardımcı olur.
•Morali ve kendine güveni yükseltir.
•Beyin sağlığına yardımcı olur.
•Size enerji sağlar ve geceleri rahat uyumanıza yardımcı olur.
•Stres ve endişeyi atmanızı sağlar.
•Denge ve dolaşımı güçlendirir.
•İmmün sistemini güçlendirir.

http://www.jtibenimbayim.com/ArticleDetails.aspx?articleId=85&categoryId=10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder