10 Aralık 2013 Salı

Greyfurt Faydaları

IMG Ust

Greyfurt Faydaları

Greyfurt ve Greyfurt Suyunun Faydaları
Zengin bir lif kaynağı olan ve içerdiği enzimler nedeni ile kanseri önlemekten kolesterolü düşürmeye; cilt problemlerine iyi gelmekten akne üzerindeki olumlu etkilerine, içerdiği C vitamini sayesinde diş eti kanamalarından metabolizmayı hızlandırmaya kadar pek çok özelliği olan greyfurt meyvesinin faydalarını şöyle sıralayabiliriz:
Greyfurt Faydaları
C vitamini içerir. Bir Greyfurtta yaklaşık 80 mg C vitamini vardır. Enfeksiyonlara karşı vücudu koruması greyfurt yararları arasındadır.
Yapılan deneysel çalışmalar greyfurt meyve suyunun ve çekirdek özünün bakteri, mikromantar ve virüslere karşı etkili olduğunu göstermiştir.
Greyfurtun bir diğer yararı diş eti kanamaları olan kişilerde kanamaları azaltıcı etkisidir. Günde iki greyfurt yenmesinin diş etlerindeki kanamaları ciddi bir biçimde azalttığı bir araştırma sonucunda yapılan tespittir. Greyfurtun yüksek oranda C vitamini içermesi sebebiyle yara iyileşmesini hızlandırdığı düşünülmektedir.
Greyfurttaki çözülebilir lif, kolesterolün düşürülmesinde faydalıdır.


Sindirim sisteminin sağlıklı işleyişinde faydalıdır ve içeriğindeki yüksek lif nedeniyle kabızlığı önleyici etki gösterir.
Kudüs Üniversitesi’nce yapılan araştırma günde 1 tane greyfurt yenilmesinin kalp rahatsızlıkları olasılığını azaltacağını göstermektedir.  Bilim adamlarının yaptığı araştırmaya göre greyfurt kandaki kötü kolesterolü yüzde 25 azaltmakta, iyi kolesterolü ise yüzde 25 arttırmaktadır. Ancak greyfurtun kolesterol ilaçlarıyla birlikte alınmaması gerektiği belirtilmiştir.
Yapılan yeni bir araştırma greyfurtun ağız kanseri oluşumunu belirgin ölçüde azalttığını göstermiştir.
Greyfurt Zayıflatır mı?
Metabolizmayı hızlandırıcı etkisiyle zayıflamada yardımcıdır.
Amerika’da yapılan bir çalışma greyfurt suyunun kilo vermede etkili olduğunu göstermektedir. Greyfurtun insülin hormonunu baskılamak suretiyle kişinin yemek yeme isteğini azalttığı belirtilmektedir.

http://www.jtibenimbayim.com/ArticleDetails.aspx?articleId=71&categoryId=5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder