10 Aralık 2013 Salı

Erkek Sağlığına İyi Gelen Yiyecekler

IMG Ust

Erkek Sağlığına İyi Gelen Yiyecekler

Çikolatadan zencefile, avokado'dan Brezilya cevizine kadar erkeklerin sağlığına iyi gelen gıdaların tamamını öğrenin.
Kırmızı Et
Eğer biftek ve patates’i seven bir erkekseniz, şanslısınız. Kırmızı et sağlık açısından oldukça faydalı olduğunu söyleyen ünlü Diyetisyen Leslie Bonci, sığır etinin yağsız proteinle dolu olduğunu ve tavuk göğsünden biraz daha fazla yağlı olduğunu belirtiyor. Ayrıca kırmızı et, kas gelişiminde yardımcı bir amino asit olan “lösin” açısından oldukça güzel bir kaynaktır.
Vişne
Kiraz ve vişne suyu içerdiği bazı pigmentlerle iltihapla savaşan ilaçların etkilerine benzer etkiler göstermektedir. Bu etkileri barındıran bir bardak vişne suyu içmek sağlık açısından birçok fayda barındırmakla beraber hiçbir yan etkisi yoktur.

 Çikolata
Eğer doğru çikolata seçimi yaparsanız (bitter çikolata gibi), çikolata kan akışını artırabilir. Zayıf kan akışı olan erkeklerde ereksiyon sorunları olması muhtemeldir. Bu sebeple kalbe iyi gelen ve kan dolaşımını artıran gıdalar cinsel yaşamınızda oluşabilecek sorunlara karşı koruyabilir.
Kabuklu Deniz Ürünleri
Kabuklu deniz ürünleri ve diğer deniz ürünleri kalp, kaslar ve üreme sistemi için çinko bakımından oldukça zengindir. Normalin altında çinko seviyesi, düşük sperm kalitesi ve erkek üremesi ile bağlantılıdır. Deniz ürünleri tüketmeyi sevmiyorsanız, sığır eti, hindi eti, tavuk eti ve fındık tüketerek de benzer faydalar elde edebilirsiniz.

Avokado
Avokado, içindeki tekli doymamış yağ ile kolesterole karşı oldukça etkili olduğu gibi total kolesterol ve “kötü niyetli” LDL kolesterol ile de savaşır. İşin püf noktası tek bir yağ yerine doymuş yağ ya da trans yağ kullanmak ve kullanılan yağdan en fazla %25-%35 oranında kalori alımı sağlamaktır. Zeytinyağı ve fındık da oldukça yararlı yağlar içermektedir.



Zencefil
Zencefil, vücutta iltihabı sakinleştirmede yardımcı olabilir. Zencefil yemek düzenli egzersiz ile ilgili kas yaralanmalarının acısını azaltmaya yardımcı olabilir.

Süt ve Yoğurt
Süt ve yoğurt bir başka lösin (kasların gelişiminde etkin rol oynayan bir aminoasit) kaynağıdır. Ayrıca protein, potasyum ve bağırsaklı sağlıklı tutan dost bakteriler ile doludur.
Muz
Muz, potasyum bakımından oldukça zengindir. Potasyum, kas kasılmaları ve kemik sağlığı için önemlidir.Ayrıca, kan basıncına yardımcı olur. Tansiyonu düşürmek söz konusu olduğunda, yeterli seviyede potasyum almak daha az sodyum yemek kadar önemlidir.

Antep Fıstığı
Bir avuç fındık protein, lif ve çinko bakımından oldukça zengindir. Antep fıstığı ise kolesterol düzeylerini ilgilendiren bitkisel alkolleri fazlaca barındırmaktadır. Antep fıstığı aperatif için eğlenceli olduğu gibi kabuğunu ayıklarken çok hızlı bir şekilde çok fazla kalori yakmanızı da sağlamaktadır.
Domates Sosu
Domates, bazı kanser türlerine karşı koruyucu etkileri bulunan “likopen” adında bir maddeyi yoğun miktarda içermektedir. Yapılan bazı araştırmalara göre düzenli olarak domates sosu kullanan erkeklerde prostat kanserinin daha az olduğu gözlenmektedir. Yaptığınız makarnaya domates sosu ekleyerek gayet basit bir şekilde domatesin bu yararından faydalanabilirsiniz.

Soya İçeren Gıdalar
Prostat kanserine karşı en iyi koruma sağlayan gıda soya olabilir. Soya sosu ve soya sütü gibi yemekler ile soya takviyesi alınabilir. 40’a yakın çalışma Asya ülkelerindeki insanların Amerikalılardan 90 kata kadar daha fazla soyalı yiyecekler tüketmektedir. Buna ek olarak, prostat kanseri olanlar ve olası riskler Amerika’ya göre Asya ülkelerinde daha düşüktür.

Karışık Sebze
Sebzeler, hücre sağlığı geliştirme ve kansere karşı korumada oldukça besleyici fito-kimyasal kaynaklarıdır. Birçok farklı fito-kimyasal vardır ve bunlardan faydalanmanın en iyi yolu birçok farklı renkte sebzeler tüketmektedir.

Turuncu Sebzeler
Yapılan büyük bir araştırmaya göre, turuncu sebzeler prostat büyümesini engelleyen beta-karoten, lutein ve c vitamini kaynağıdır. Turuncu sebzelere örnek olarak; kırmızı biber, havuç, kabak ve tatlı patates tüketilebilir.

Yeşil Yapraklı Sebzeler
Ispanak, lahana ve kara lahana hem göz sağlığı hem de prostat için faydalıdır. Bu yeşil yapraklı sebzeler bol miktarda lutein ve zeaksantin içermektedir. Her iki besin de katarakt, yaşa bağlı makula dejenerasyonu ve bir göz hastalığı olan göz tembelliğine karşı korur.

Yumurta
Yumurta, lutein, protein ve demir içerir. Yumurtanın aşırı tüketimi de kolesterol düzeyini etkileyebileceği için sağlık durumunuza göre doktorunuza danışmanızda fayda var.

Kahve
Eğer kendinize gelmek istiyorsanız eski moda bir yöntem olsa da bir fincan kahve mükemmel bir çözüm olacaktır. Araştırmalar kahvenin daha uyanık bir hale gelmenize olanak sağladığını göstermekte ve sade kahvede neredeyse hiç kalori bulunmamaktadır. Tüm bu özellikleriyle bir fincan kahve, yüksek kalorili enerji içeceklerinden çok daha iyi bir seçimdir.

http://www.jtibenimbayim.com/ArticleDetails.aspx?articleId=53&categoryId=8

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder