31 Aralık 2013 Salı

Kış İçecekleri Arasından Salep, Ihlamur ve Ada Çayı!

IMG Ust

Kış İçecekleri Arasından Salep, Ihlamur ve Ada Çayı!

Tarçın ile içilen salep uzun süre tokluk sağlıyor.

Kışın soğukta en çok arzulanan şey sıcak bir içecektir. Peki, kış aylarında hangi içecekler tüketilmeli, hangileri daha faydalı? Diyetisyen Seçil Kenar, kışın rahatlıkla tüketebileceğiniz içecekler ve faydaları hakkında bilgiler verdi.

Kış içeceklerinden en favorileri salep ve bozadır. Salep ve boza haricinde bitki çayları da hem ısıtır hem de bizi hastalıklardan korur. Ihlamur, ada çayı en çok tercih edilenlerdir. Hem içimizi ısıtan hem de şifa veren bu içeceklerin bize yararları saymakla bitmez.

Salebin müsilaj özelliği dokular üzerine yumuşatıcı etki yapar. Bir nevi dokunun üzerine katman oluşturuyor, koruyor ve rahatlık veriyor. Özellikle mide rahatsızlıklarında etkili olan salep, hazmı kolaylaştırarak mideyi rahatlatıyor. Bunun yanı sıra tarçınla tüketiminde ise özellikle üst solunum yollarında etkili oluyor. Öksürük ve bronşiti tedavi ediyor. Tarçın ile tüketilen salep ayrıca tarçının kan şekeri dengesini sağladığı için tokluk verir ve tatlı isteğini azaltır. Özellikle şeker yerine tatlandırıcı ile tüketilen salep hem tatlı isteğini giderir hem de tok tutar, bu yüzden diyet yapanlara önerilebilir.

Ihlamur


Ihlamur’un içinde uçucu yağ, C ve P vitamini, reçine ve enzimler bulunuyor. Ihlamurun yemek hazmını kolaylaştırıcı etkisi de vardır. Mide problemi olan kişiler 1 tatlı kaşığı bal ile tükettikleri takdirde mide hazmını kolaylaştıracak ve rahatlatacaktır. Ayrıca ıhlamur bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağladığı için kış aylarında karşılaştığımız nezle ve gribe karşı da etkilidir.

Ada Çayı



Ada çayı kuvvetli bir antioksidandır. Antioksidan özelliği ile bağışıklık sistemini güçlendirir, grip ve nezle gibi hastalıklara yakalanmamızı engeller. Ayrıca antioksidan özelliği ile kalp hastalıklarının engellenmesinde etkilidir. Yemek sonrası içildiğinde hazmı kolaylaştırır.
http://www.jtibenimbayim.com/Products.aspx?Brand=7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder