14 Aralık 2013 Cumartesi

En Ünlü Kayak Merkezleri

IMG Ust

En Ünlü Kayak Merkezleri

Her sene Aralık ayı başlarında kayak merkezleri de yavaş yavaş hareketlenmeye, kayak otelleri açılmaya başlar.

Kayak merkezleri kış aylarında hizmet veren ve kayak ekipmanı, teleferik, telesiyej, kızak gibi hizmetler sunan ya da bu hizmetlere yakın olan otellerdir. Bu oteller her türlü konforunuzu düşünür, hiçbir ayrıntıyı es geçmez. Birçok 5 yıldızlı otel, zincir otel ve butik otel konforunuzu garantiler. Böylece kayak sırasında da, konaklama sırasında da müthiş keyifli vakit geçirebilirsiniz.

İşte en ünlü kayak merkezlerinden bazıları:


1. Kartalkaya

Kartalkaya Kayak Merkezi, Bolu ilinin sınırlarında, Köroğlu Dağlarında bulunuyor. Türkiye'nin en çok tercih edilen kayak merkezlerinden biri olmasında elverişli konumunun da etkisi büyük. Kışın yolunuz Bolu'ya düşerse Abant Gölü'nün beyazlara bürünmüş manzarasını görmek için zaman ayırmayı ihmal etmeyin. Yedi Göller Milli Parkı da dört mevsim büyüleyici olan yerlerden.

2. Uludağ

Uludağ Kayak Merkezi, Bursa ilinin sınırlarında bulunuyor. Uludağ da en popüler kayak merkezlerimizden ve aynı Kartalkaya gibi ulaşım çok kolay, hafta sonu kaçamaklarınız için ideal. Bursa'nın içinde konaklayarak  da Uludağ Kayak Merkezi'nden yararlanabilirsiniz. Osmanlı'ya başkentlik yapmış olan Bursa'da Yeşil Cami gibi birçok tarihi eser ve iskender kebap gibi birçok özel lezzet var.

3. Palandöken

Palandöken Kayak Merkezi, Erzurum ilinin sınırlarında bulunuyor. Oldukça yüksek bir konumda yer alan bu kayak merkezi yılın büyük bölümünde karlar altında. Dolayısıyla kayak severlerin gönlünde ayrı bir yeri var. Erzurum'a uçakla kısa sürede ulaşmanız mümkün. Erzurum şehri birçok tarihi esere de ev sahipliği yapıyor. Erzurum'un tarihi dokusu da oldukça gelişmiş. İsterseniz tarihi eserleri de gezebilirsiniz.

4. Ilgaz

Ilgaz Kayak Merkezi, Kastamonu ve Çankırı illeri arasında yer alıyor. Burada kayak Ilgaz Dağlarının yüksek kesimlerinde yapılıyor. Koruma altındaki alanlarımızdan olan Ilgaz Dağı Milli Parkı'nda yer alan oteller doğayla iç içe bir kayak tatili yapmanızın anahtarı. Gezmek için zamanınız varsa Karabük ilindeki tarihi Safranbolu evlerini de ziyaret edebilirsiniz.

5. Kartepe

Kartepe Kayak Merkezi, Kocaeli ili sınırlarıda bulunuyor. Özellikle İstanbul ve çevresinde yaşayan tatilciler için çok yakın bir tatil merkezidir ve lüks otellerle donatılmıştır. Hem uzun tatiller hem de hafta sonları için ideal. Kocaeli'nde Kartepe'ye çıkmadan yola devam ederseniz Maşukiye'ye ulaşabilirsiniz.

Kayseri'de Erciyes, Kars'ta Sarıkamış... Daha birçok kayak merkezimiz var. Unutmadan ekleyelim: Kayak merkezleri yüksek mevkilerde konumlandığı ve birçoğu milli parklarda yer aldığı için bu bölgeler, ilkbahar ve yaz aylarında doğa yürüyüşleri veya yayla turizmi için biçilmiş kaftandır. Dört mevsim tatil imkanınız var. Ama hazır kış aylarına girmişken kayak tatili yapma fırsatını kaçırmayın!

http://www.jtibenimbayim.com/ArticleDetails.aspx?articleId=92&categoryId=3

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder