25 Aralık 2013 Çarşamba

Kışa keyifle başlamak için 10 öneri

Kışa keyifle başlamak için 10 öneri

kışa keyifle başlamanın yolları
Sonbaharın son günlerine girdiğimiz ve kışın etkisini göstermeye başladığı şu günlerde, vücudumuzu soğuk havaların etkisinden korumak ve kendimizi daha iyi hissetmek aslında sandığımızdan daha kolay. İşte kış günlerinizi daha keyifli hale getirebilecek ve içinizi ısıtacak 10 öneri;
1. Sağlığınıza özen gösterin
sağlığınıza dikkat edin
Özellikle kış aylarında ruhsal, fiziksel ve zihinsel bir bütünlük içinde olmanıza yardımcı olacak bir hayat tarzı benimsemeniz, “kış depresyonu” olarak adlandırılan psikolojik dalgalanmaları azaltabilecek bir etkiye sahiptir. Dengeli ve düzenli beslenin, spor yapın, kötü alışkanlıklardan uzak durun ve yeterli uykuyu aldığınızdan emin olun.
2. Tempolu yürüyüşler yapın
yürüyüş
Kış aylarında açık havada spor yapmak birçok insan için zor bir iştir. Ancak kış dönemi en çok kilo alınan dönemdir ve bunun en büyük sebebi hareketsizliktir. Tempolu yürüyüşler, kaslarınızı ve tendonlarınızı güçlendirerek, vücudu koşmaya hazırlar. Koşu öncesinde yapacağınız tempolu bir yürüyüş ısınmanıza yardımcı olarak koşudan kaynaklanan kas ağrılarını ve kasılmaları azaltacaktır. Tempo tutturmakta zorlanıyor ya da uzun süreli yürüyüşlerde temponuzu ayarlamakta zorluk çekiyorsanız, müzik dinleyerek dinlediğiniz şarkının temposuna ayak uydurmaya çalışabilirsiniz.
CaffeNeroBebek
Yoğun bir iş gününden sonra yürüyüş için sahil kenarları iyi bir alternatif olabilir. Bugün Bebek’te yaptığınız 45-50 dakikalık bir koşudan sonra, Bebek Caffè Nero’da, boğaza karşı kahvenizi yudumlayarak yorgunluk atmaya ne dersiniz?
3. Vücudunuza bakım yapın
Vücudunuza bakım yapın
Temiz ve bakımlı olmak, kendinize olan güveninizi arttıracak ve daha iyi hissetmenize yardımcı olacaktır. Özellikle kış aylarında kıyafetlere hapsolmuş bedeninizin daha özel bir bakıma ihtiyacı vardır. Evde hazırlayacağınız tariflerle ya da bir uzman yardımıyla, cildinizin sağlığını korumak için kişisel bakımınıza özen gösterin. Tüm kış boyunca üzerinizde olacak kıyafetlerinize de vücudunuza gösterdiğiniz özeni göstermeyi ihmal etmeyin.
4. Gezin
gezin
Her ne kadar tatil ve gezmek yaz mevsimiyle bağdaştırılan konular olsa da, kış mevsimi de gezmek için oldukça uygun bir zaman. Uçak biletlerinin ve otel fiyatlarının yaz mevsimine göre daha düşük olduğu bu zamanlarda, hesaplı ve kaliteli bir tatil yapabilmeniz mümkün. Unutmayın, yeni yerler keşfetmek ve yeni kültürler tanımak; ufkunuzu, oturduğunuz yerde yapacağınız herhangi bir aktiviteden çok daha fazla açar.
5. Egzersiz sonrasında yediklerinize dikkat edin
Muscular man with empty plate
Spor yaparken bedeninizi rahat hissetmeniz ve yalnızca yaptığınız spora odaklanmanız büyük önem taşır. Giydiğiniz kıyafetten spor yapacağınız yerin atmosferine kadar her şey, yaptığınız sporun kalitesini ve sizin spor ile ilgili olan tutumunuzu etkiler. Spor yaparken yaşanılan en büyük rahatsızlık sebeplerinden biri ise spor öncesindeki ve sonrasındaki beslenme hatalarıdır. Eğer egzersiz öncesi 60 dakika ya da biraz daha az bir zamanınız varsa, az protein miktarına sahip, düşük kalorili atıştırmalıklar tüketmelisiniz.
CaffeNero_corba_
Caffè Nero’da özel hazırlanmış sandviçler, paniniler, geleneksel çorbalar ya da salatalar; spor öncesi tüketilmesi gereken düşük kalorili ve küçük öğünlü besinler için iyi bir alternatif olabilir. Sağlıklı seçenekler sunmak ve farklı beslenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere hazırlanmış
6. Personal trainerla çalışmayı deneyin
Personal trainer
Spor yapan insanların yaptıkları en büyük hata, kış aylarında spora ara vermektir. Spora yeni başlıyorsanız ya da şimdiye dek tek başınıza çalıştıysanız, bir profesyonelden yardım alarak çalışmayı deneyin. Her bedenin farklı ihtiyaçları ve gereksinimleri vardır. Sizin için uygun olan sporu ya da fitness programını bulmanız, spora daha istekli ve motive bir şekilde gitmenize yardımcı olur. Bir programa bağlı kalarak çalışmak, kendinize hedefler belirlemek ve hedeflerinize ulaştığınızdaki tatmini yaşamak, sporu hayat tarzı haline getirmenizi sağlayacaktır
7. Meditasyon yapın
Meditasyon
Günümüzde meditasyonun rahatlatıcı etkisi artık neredeyse herkes tarafından bilinen bir gerçek. Bilim adamları, meditasyonun beyindeki gri madde denen salgıyı arttırdığını ve bu maddenin vücuda daha az stres yaratacak sinyaller göndermesi için beyni yönlendirdiğini söylüyor. Son zamanlarda yapılmış olan araştırmalar da meditasyonun gerginlik, duygusal mod ve stres belirtileri üzerinde olumlu etkileri olduğu yönünde. Meditasyon ayrıca zihnimizi keşfetmemiz ve zihnimizdeki strese sebep olabilecek duyguları belirleyip onlardan kurtulmamız için iyi bir fırsat.
8. Kendinize zaman ayırın
kendi başınıza kalın
Her gün, dünyayla olan bağlarınızı tamamen koparabileceğiniz bir zaman dilimi seçin. 5 dakika bile olsa yalnızca kendiniz için bir şey yaptığınızı düşündüğünüz ve sadece kendinizle baş başa kaldığınız bir zaman olsun. Telefonunuzu kapatın, e-maillerinizi unutun, etrafınızda olanı biteni boş verin ve ana odaklanın. Diğer insanlar size bu zaman aralıklarında ulaşamayacaklarını bilsinler ki tamamen endişelerden uzak olun. Sessizlik size, bedeninizi ve ruhunuzu dinlendirme olanağı verecek, kış aylarında en çok sık karşılaşılan stresten ve yorgunluktan uzaklaşmanızı sağlayacaktır.
9. Teknolojiden uzaklaşın
teknolojiden uzaklaşın
Teknoloji hem günlük hayatımızın hem de iş yaşamımızın vazgeçilmez bir parçası. Özellikle kış aylarında eve tıkılıp kaldığımızda, sıkıntıdan bilgisayar önünde ya da telefonlarımızla gereğinden fazla zaman geçiriyor ve hareketsiz bir yaşam tarzını alışkanlık haline getiriyoruz. Gün içinde internette geçirdiğiniz zamanı hesaplayıp bunu daha aza indirmekte, hatta mümkünse teknoloji kullanımına bir süreliğine ara vermekte fayda var. Hem bedensel, hem zihinsel olarak yenilendiğinizi fark edeceksiniz.
10. Ailenizle vakit geçirin
Ailenizle zaman geçirin
Kış ayları ailenizle görüşmek için en uygun zamanlardır. Aile yemekleri, kısa tatiller, ev gezmeleri kış aylarında ailesiyle zaman geçirmek isteyen herkes için güzel fırsatlardır. Ne kadar yoğun bir temponuz olursa olsun, sevdiklerinize gereken zamanı ayırarak, hayatınızda önemli bir yerleri olduğunu hissettirmeniz çok önemlidir. Ayrıca kötü hissettiğinizde ya da mutluluğunuzu paylaşmak istediğinizde, sizi her zaman dinleyecekler; aileniz ve yakın arkadaşlarınız olacaktır. Onlarla zamanınızı ve problemlerinizi paylaşmaktan çekinmeyin.


http://www.uplifers.com/kisa-keyifle-baslamak-icin-10-oneri/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder