28 Aralık 2013 Cumartesi

Fitness Yürüyüşü

IMG Ust

Fitness Yürüyüşü


Formda kalmak ve kilo vermek için en iyi yöntemlerden biri yürümektir. Formda kalmak için yürüyürsanız, koşarken elde ettiğiniz faydaların aynısını elde ederken, diz ve eklemlerinize de aşırı baskı binmemesini sağlarsınız. Koşarken olduğu kadar hızlı bir şekilde kalori yakamayacak olsanız da, diğer egzersizlerin bütün faydalarını yürüyerek de görebilirsiniz.
Hem kim güzel bir günde uzun bir yürüyüş yapmaktan keyif almaz ki?
Kendinize Bir Program Çıkarın
Formda kalmak için yürüme egzersizlerine başlamaya karar verdiyseniz, yapmanız gereken ilk şey bunu bir rutine oturtmaktır. Bunu da ancak kendinize bir program oluşturarak ve bu programa bağlı kalarak başarabilirsiniz.
Haftanın birkaç gününü yürüyüş egzersizine ayırın ve bu egzersizleri ihmal etmeyin. Her hafta, daha hızlı ya da daha uzağa yürüyerek kendinizi zorlamayı deneyin. Böylelikle hem daha etkili bir egzersiz yapmış olursunuz hem de daha hızlı kalori yakarsınız.

Tempolu Yürüyün
Boş zamanlarınızda gezinmek hiçbir şey yapmamaktan daha iyi olsa da, buna egzersiz denemez. Yürürken bir yandan da yanınızdaki kişiyle sohbetinizi sürdürmeye çalıştığınızda, nefessiz kalarak zorlanabilirsiniz. Ne çok yavaş, ne de çok hızlı yürümelisiniz. Formda kalmak adına kendinizi zorlamak için aşırı hızlı yürüdüğünüzde, uzun vadede sakatlıklar yaşamanız mümkün. Bu nedenle yalnızca ter atmanızı sağlayacak kadar bir hızda, tempolu bir şekilde yürüyün.
Yürüme Bantları ve Dış Mekanlar
Bahar ve yaz aylarında dışarıda olmak, insanın kendisini iyi  hissetmesini sağlar. Tepelerde ve engebeli arazilerde yürüyerek sağlık düzeyinizi yükseltmenin yanında, temiz havadan faydalanabilir ve güneş ışığından D vitamini elde edebilirsiniz. Dışarıda yürüyüş yaptığınızda, katettiğiniz mesafeyi takip etmenizi ve ne kadar hızlı gittiğinizi anlamanızı sağlayacak pedometre gibi bir cihaz kullanmanız faydalı olacaktır. Kış aylarında ise, hava çok soğuk olduğunda, yürüme bantları daha tercih edilebilmektedir. Yürüme bantları, soğuk dönemlerde egzersiz programınıza bağlı kalmanızı sağlar. Ancak, egzersiz programınızda ilerlemek için, yürüme bandının eğimini ve hızını düzenli olarak arttırmayı unutmayın.
Müzik
Yalnızca yürüme egzersizi için yapılmış birçok müzik albümü var. Bu albümler, yürüme temponuzu korumanızı ve ne denli hızlı gittiğinizi anlamanızı sağlar. Özellikle yürümeye yeni başlayan kişiler için bu albümler çok fazla fayda sağlayabilir. Diğer bir deyişle, müziğin temposuna ayak uydurmaya çalışmak yalnızca eğlenceli değil, aynı zamanda faydalıdır da.


Güvenlik
Dış mekanda yürürken güvenlik aşırı ölçüde önemli bir konudur; özellikle de kulaklıkla müzik dinliyorsanız. Müziğin sesini, trafiği ve etrafınızdaki insanları duymanıza izin verecek düzeyde tutun. Ayrıca karanlıkta yürüyorsanız, ışığı yansıtan kıyafetler giyin. Yoldayken insanların ve sürücülerin sizi görmesini sağlamalısınız.
Köpekle Yürümek
Köpeğinizle birlikte yürümek, sağlık rutininizi korumak için çok iyi bir yoldur çünkü köpeğiniz temponuzu korumanızı ve devam etmeniz için gerekli motivasyonu sağlar. Köpeğinizle birlikte yürüyüşe çıktığınızda, köpeğiniz bir yerleri koklamak ve çişini yapmak isteyeceğinden normalde olacağından daha fazla durursunuz ancak genellikle dışarıda sizinle birlikte olduğu için aşırı heyecanlı olacağından, yürüyüşünüzün büyük kısmında ihtiyacınız olan tempoyu sağlayacaktır.

http://www.jtibenimbayim.com/Default.aspx

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder