1 Mart 2013 Cuma

İLGİNÇ BİLGİLER

İLGİNÇ BİLGİLER

1-Kedilerin hepsi kör doğar. Gözleri, doğduktan birkaç hafta sonra açılır.

2-Mavi balina olarak da bilinen gök balinanın dili, bir filin büyüklüğüne eşdeğerdir. Bir mavi balina doğduğunda 7 ton ağırlığındadır.

3-Bir aslan ve bir ayı, vahşi doğada karşılaşırlarsa, ayının hayatta kalma şansı bir aslana göre daha fazladır. Yani ayılar genellikle aslanları döver.

4-Erkek sivrisinekler vejeteryandır. İnsanları ısıran dişi sivrisineklerdir. Bir dişi sivrisineğin 47 tane dişi vardır.

5-Aslında her boğa renk körüdür. Yani bir boğa matadorun elindeki kırmızı pelerine sinirlenmez. O sadece matadorun ona bir şey sallamasına sinirlenir.

6-Eğer japon balığını bir odada uzun süre ışıksız olarak tutarsanız, bir süre sonra onun beyaza dönüştüğüne şahit olursunuz.

7-Nehirlerin ölüm makinası timsahlar gerçekten ilginç hayvanlar. Kafaları kopsa bile haftalarca hayatta kalabiliyorlar. Peki onları ne mi öldürüyor? Kafaları olmadığı için açlıktan ölüyorlar.

8- Köpek balıklarının dişleri her 8 günde bir değişir, yerine yenileri çıkar. Köpek balıkları genellikle kadınlardansa erkekleri ısırmayı tercih eder.

9- Doğada en büyük gözlere sahip olan canlı mürekkep balığıdır. Bir insanın gözüne göre 16 kat daha geniş açı görebilir.

10-Orta ve Güney Amerika’da yaşayan zehirli ok kurbağası bir kerede 1500 kişiyi zehirleyebilecek güce sahiptir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder