19 Mart 2013 Salı

Çevreye Uyum Nasıl Sağlanır


Çevreye Uyum Nasıl Sağlanır


  • Doğada var olan her şeyin, uyum sağlamadan varlığını devam ettirme şansı hemen hemen yok gibidir.
    Uyum sağlamak için mutabakat sağlamayı, ahenkli olmayı, istenilen seviyeyi ve kaliteyi yakalamayı dikkate almak zorundayız. Bir şeye uyum sağlamak; ona hazır ve istekli olmaktan geçer.
    ÇEVREYE UYUM SAĞLAMAK:
    Canlılar uyum sağlayabildikleri ortamda hayatlarını idame ettirebilirler. İnsanlar da yaşamlarını sürdürmek için seçtikleri yerlerde, sağlıklı, başarılı, huzurlu yaşayabilmeleri için mutlaka uyum sağlamaları gerekir. Hiç kimse birlikte yaşamak zorunda olduğu çevrede toplumu kendine benzetme gücüne sahip değildir. O halde yapılacak iş; yaşamak zorunda olduğunuz çevreyi tanımayı, ortak değerleri benimsemeyi ve birlikte geliştirmeyi öğrenmeliyiz.
    TOPLUMA UYUM SAĞLAMAK:
    Toplumlar gelişip büyüdükçe hiç şüphesiz sorunları da büyüyor. Toplumun huzuru onu meydana getiren unsurların uyumu ile mümkün olur. Bunun için de toplumu meydana getiren unsurların kalitesi en büyük rolü oynar. Toplumda bireyin özgürlüğü,toplumun huzuru dikkate alınarak kurallara göre düzenlenir. Hiçbir toplumda özgürlükler sınırsız değildir. Bu nedenle insanın topluma ve bulunduğu çevreye uyum sağlama güçlükleri her zaman olacaktır. Uyum sağlamakta güçlükleri aşabilmek için mensubu olmak istediğiniz toplumun ortak kültürel değerlerini tanımalı ve onlara sahip çıkma sorumluluğumuzu kabullenmeliyiz. Toplumun vazgeçilmez değerlerinden biri de gelenek, görenek, örf ve adetlerimizdir. Bu değerlere bağımlı yaşayan insan, bulunduğu ortama ve medeniyetin gerektirdiği yaşam koşullarına ayak uydurmada güçlük çekebilir. Gelenek, görenek, örf ve adetlerimizi kötüye kullandığımız zaman bize faydalıdır.
    Yaşantınızı, hızla gelişen medeniyete uydurabildiğimiz takdirde yaşamı kolaylaştırmış oluruz. Bunun için bilgili ve hoşgörülü olmak işimizi kolaylaştırır. Üretmek ve paylaşmak saygınlığımızı artırır. Saygı ve sevgi de gönül bağlarımızı güçlendirir. Böylece toplumla çevreyle uyumlu yaşamakta problemlerimizi en aza indirmiş oluruz. KENDİNE DOST OLAN
    BİLİN Kİ HERKESE DE DOST OLUR.
    (seneka)
  • Kaynak: BİLGİVİZYON

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder