28 Mart 2013 Perşembe

Dünyanın en güçlü böcekleri

Dünyanın en güçlü böcekleri


 



Onları özel kılan, cüsselerinden çok daha büyük özellikleri olması, işte dünyanın en güçlü böceklerinden sadece bir kaçı…

1. Bok Böceği
Kendi ağırlığının 1141 katı fazlasını taşıyabilir. Bu bir insanın yaklaşık olarak çift katlı 6 tam dolu otobüsü çebebilmesine eşdeğerdir.

2. Habrobracon
Parazitik yabanarısı 180.000 rad radyasyona dayanabilecek güçtedir. Hiroşima’ya oranla 18 kat daha güçlü bir patlamada hayatta kalabilir.

3. Pire
Pire yaya benzeyen yapısı sayesinde kendi uzunluğunun 200 katı kadar zıplayabilir. Bu bir insanın ortalama olarak 344 metre zıplaması anlamına gelir.

4. Yaprak Kesici Karıncalar
Kendi ağırlıklarının 50 kat fazlasını taşıyabilirler. Bu bir insanın 2 küçük arabayı kaldırması anlamına gelir.

5. Titan Böceği
Amazonlar’ın en büyük böceği olan Titan Böceği, bir kalemi yarıya kadar ısırabilecek ve insan etini koparabilecek kadar güçlü çene kaslarına sahiptir.

6. Köpük Böceği
Kendi uzunluğunun 140 katı (70cm) zıplayabilir.

7. Zırhlı Böcek
Zırhlı Böcek Dünya’daki en güçlü dış kabuğa sahip canlılarından biridir. Uygun bir delgi aleti kullanmadan kabuklarına herhangi bir sivri cisim sokmak mümkün değildir.

8. Gergedan Böceği
Kendi ağırlığının 30 kat fazlasını 30 dakika boyunca yorulmadan taşıyabilir. Bu insanın başının üzerinde bir otomobili 1,5 km boyunca taşımasıdır.

9. Bal Arısı
Kecdi ağırlı kadar polen ve nektar taşıyabilen bal arısı tam dolu olduğunda bile uçmaya devam edebilir.

10. Hamam Böceği
Dünyadaki en güçlü canlılardan biri olan hamam böceği başı kesildikten sonra bir hafta boyunca yaşayabilir. Aynı zamanda radyasyona karşı insanlardan 15 kat daha dayanıklıdır.


Kaynak: Dünyanın en güçlü böcekleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder