28 Mart 2013 Perşembe

Dünyanın en pahalı askeri uçakları

Dünyanın en pahalı askeri uçakları


<!– google_ad_section_start –>
askeri uçaklar
Tüm dünyada en fazla harcamaların askeri araç gereç veya silahlara yapıldığı malum. İnsanlığın yararına yapılan birçok yatırım olmasına rağmen, askeri harcamaların yanından bile geçmiyor. İşte, dünyanın en pahalı askeri uçakları;
B2 Spirit
B-2 Spirit: Ağır bombardıman uçağı olarak 21 adet üretilen bu uçakların her biri 2,4 milyar dolar maliyete sahip. Görünmez olma özelliği sayesinde, hedefine yaklaşma noktasında büyük avantajlara sahip.
F-22 raptor
F-22 Raptor: Savaş uçaklarının içinde en pahalısı olan F-22 Raptor, yaklaşık 350 milyon dolar maliyete sahip. Pek çok özelliği, onu diğer savaş uçaklarından ayırıyor.
C-17 Globemaster III
C17A GlobemasterIII: 328 milyon dolarlık maliyeti olan bu nakliye uçağı, büyük miktarda askeri nakliyelerin yapılmasında kullanılmakta.
P-8A Poseidon
P-8A Poseidon: 290 milyon dolarlık maliyeti olan bu uçaklar, denizaltı savunmalarında ve deniz silahlarının taşınmasında kullanılmaktadır.
E-2D Advanced Hawkeye
E-2D Advanced Hawkeye: 232 milyon dolar maliyetiyle, her türlü hava şartlarında kullanılabilen, mükemmel görüş kabiliyeti olan bir keşif uçağıdır.
F-35 Lightning II
F-35 Lightning II: Amerika’nın son olarak geliştirdiği, diğer savaç uçaklarının tümünün özelliklerini barındıran uçağın maliyeti 122 milyon dolar.
V-22 Osprey
V-22 Osprey: Amerikan deniz kuvvetlerinin bünyesinde olan bu uçaklar, hem helikopter hem de uçak özelliğini bir arada bulundurmaktadır. Maliyeti de 118 milyon dolar.
EA-18G Growler
EA-18G Growler: Bilgisayarlı savaş tekniklerinin özelliklerini taşıyan bu uçağın maliyeti de 102 milyon dolar.
7th Fleet AOR
F/A-18 Hornet: 94 milyon dolar değerinde olan uçak, yerdeki ve havadaki hedeflere saldırabilen ilk uçaktır.


Kaynak: Dünyanın en pahalı askeri uçakları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder