2 Ocak 2013 Çarşamba

Dünyanın İnanılmaz Güzellikteki 8 Yer

Dünyanın İnanılmaz Güzellikteki 8 Yer
   
1- Kapadokya, Türkiye

Bundan 60 milyon yıl önce bölgedeki Hasan Dağı, Erciyes ve Güllüdağ'ın püskürttüğü lav ve küllerden meydana gelen yumuşak tabakanın milyonlarca yıl boyunca yağmur ve rüzgarlar tarafından aşındırlımasıyla oluşmuştur. Kapodakya, Pers dilince " Güzel Atlar Ülkesi" anlamına gelir.


2- Nyiragongo Krateri, Kongo

Fotoğrafta gördüğünüz yerden yaklaşık 3500 metre yükseklikteki yanardağın tepesinden bakış. Yaklaşık 400 metre derinlikteki bu lav gölü ilk olarak yanardağ bilimcisi Haroun Tazief in " Şeytan'un Bombası" belgeselinden sonra dikkatleri üzerine çekmişti.

 

3- Berry Head Arch, Kanada
Kanada'nın Newfoundland bölgesinde yer alan bu doğal kayalar daha önce Boredpanda sitesinin ölmeden önce görmeniz gereken 41 yer listesinde yer almıştı.




 

4- Pamukkale, Türkiye

Pamukkale Türkiye'nin Denizli ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. UNESCO tarfından belirlerlene Dünya Miras Listesi'nde yer alır. Pamukkale kaplıca suyu tarafından çökeltilmiş bir tortullu kayaç olan travertenlerden oluşmuştur. Bu bölgede, 35 °C den 100 °C ye kadar olan sıcaklık aralıklarında 17 adet sıcak su kaynakları vardır.

5- Tanah Lot , Bali

Bali turizmi için önemli bir yer olan Tanah Lot yerel dilde "Denizdeki Kara" anlamına gelir. Bu eşşiz manzarada gün batımını izlemek için turlar düzenlenir.


 


6- Tianzi Dağı, Çin

Her mevsimde ayrı bir güzelliğe bürünen Tianzi Dağı'nın en yüksek noktası 1262 metre yüksekliğinde.




 

7- Hamilton Havuzu, Texas

Nehir suyunun binlerce yılca oluşturduğu erozyonun neticesinde oluşan bu doğal havuz ABD'nin Texas eyaleti sınırları içinde yer alıyor. Ayrıca Hamilton havuzunundaki doğal su akışı mükemmel bir şelale sayesinde sağlanıyor.




8- Phi Phi Adası, Tayland

Tayland'ın güneyinde yer alan Phi Phi adası özellikle Leonardo Di Caprio nun 2000 yapımı The Beach filminden sonra oldukça popüler hale gelmiştir. Tropical iklime sahip bu adada yıl boyunca sıcaklık ortalama 25 °C ila 32 °C arasında seyreder. 2004 teki Tsunami den etkilenen ada daha sonra restore edilmiştir.
(alıntı)
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder