16 Ocak 2013 Çarşamba

ALDATILMA VE BU OYUN KAÇ KiSiLiK ?

ALDATILDMA VE BU OYUN KAÇ KiSiLiK ?


Aldanıp aldanmamak, işte bütün mesele.
Aldanmazsak: varız! Aldanırsak: yok…

Aldatma üzerine bir Alman dergisinin yaptığı araştırma ilginç sonuçlar koyuyor ortaya:Eşlerini aldatan insanlar yaşadıkları heyecanın yerini başka hiçbir şeyin tutmadığını söylüyorlar. Eğer kendileri aldatılılarsa yaşayacakları acının da çok büyük olacağını belirtiyorlar.

Kadınlar,eşlerini aldattıkları partnerlerini yakın arkadaş çevrelerinden seçiyorlar ve yaklaşık % 70'i bir defalık bir ilişki yaşıyor ama geri kalan % 30'luk grup daha uzun süreli ilişkiler yaşıyor. Kadınlar aldattıkları zaman bunu kimseye anlatmıyorlar.Sadece eğer aşık olurlarsa yakın arkadaşlarıyla paylaşıyorlar.

Erkekler eşlerini genellikle tesadüfen tanıştıkları insanlarla aldatıyorlar ve genellikle de eşlerinin hamileliği sırasında aldatmaya başlıyorlar.Ancak her üç erkekten biri kendi işyerinden bir kadınla ilişki yaşıyorlar ve bu daha uzun süreli bir ilişki oluyor.Araştırma yapılan grubun % 57'si öpüşmeyi aldatma olarak kabul ediyor, % 20'si ise el ele tutuşmaya aldatma olarak bakıyor.Ortaya çıkan bir diğer sonuç ise her iki kişiden birinin hayatı boyunca en az bir kere aldatılmış olduğu…

Yapılan araştırmalarda hayatta ve günümüz insanları da ikili ilişkilerde aldatma gerçeğini kabul etmiş durumda..
Bilim artık aldatmanın suçunu genlere atıyor.. Bireyler bunu olağan karşılıyor..

Peki bu oyun çift kişilikten çok kişiliğe nasıl olupta geçiyor ??

Bu sorunun cevabı çeşitlilik gösterirse de kişiler beklentileri ile ilgili sorunlar yaşadığı için aldatıyor gibi.. Erkek ve kadın farklı pencerelerden bakıyor dünyaya .. birde pencereden bakan gözü yalnız KENDİNİ görüyorsa karşısındakinin duygusunu yada ne istediğini fark edemez halde oluyor..
Sonrası malum..BEKLENTİLER ÇAKIŞIYOR.. ve bir bakmışsın aldatmak kapıyı çalmış..

Hayal kırıklığı ,üzüntü,umutsuzluk güvende olma duygusu sarsılıyor insanın.. Ayağına takılan taşı büyütüyor gözünde oysaki herşey var hayatta birgün güvenilen dağlara kar yağmakta bunun içinde..

SEBEP NE?

"Aşk ile sevenler aldanır
Aşkı sevenler aldatır."

Aldatılan çok insan hata arar durur yada bu durumun mazeretlerini.. bunun bir mazareti olabilir mi tartışılır..
Heyecan yaşamak hissi ,yanlış seçimler,anlaşılamamak yada anlaşılmaz olmak.. sebepler arasında ama en önemlisi kişinin kendine olan güveni ve saygısı.. belkide özgüven problemi.. ne desek boş beklide kişinin kendisinde gizli sebebi..

Doğal mı? Bu seçim?

Tabiî ki hayır bu soruya cevap hep hayır .. Ama aldatma noktasına gelene kadar evliliği yada ilişkiyi gözden geçirmemiş bir kez oturup suçlamadan sen! Sen! Sen!! …. Şöylesin böylesin DİYE SÖYLENMEK DIŞINDA BİR ŞEY YAPMAMIŞ ÇİFTLER !! gerçekten yaşadıklarının hakkını verdiler mi? Bazen bağıra bağıra gelen sonları hazırlamakta ufakta olsa katkı sağlamadılar mı acaba?

NEDEN BU KADAR ACIYOR??

Maskeler yüzünden acıyor.. aldatılmak..

Hep içinizde bir gün aldatılacağınız duygusunu beslediğiniz için acıyor..

Bir gün olacağını bildiğiniz için..

Yada bunu hiç beklemediğiniz için..

İnsanız ve hata yapabiliriz bunun için..

Ne yapmalı?

Birbirini seven iki insan birbirini DİNLEMELİ!! Neyi BEKLEDİĞİNİ,neyi İSTEDİĞİNİ neyi daha çok SEVDİĞİNİ söylemeli karşısındakine… Sadece BEN dememeli BİZ diyebilmeli..

SONSUZ AŞKIN YARATILIŞTAN GELDİĞİNİ BİLMELİ..

Aslında yaşadığının hakkını vermeli belki de..

Sevgi ve ışıkla
Uzman Psk. Dan. Yeşim CANLI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder