6 Ocak 2014 Pazartesi

Yeni Yıl ,Yeni Bir Diyet!

IMG Ust

Yeni Yıl ,Yeni Bir Diyet!


Planlanan diyette uzun bir zaman içerisinde küçük adımlarla ilerlemek yerine bir günde değişim yapıp, hedeflerinize ulaşmayı kim istemez? Sizde birçoğumuzun yaptığı gibi, 1 Ocak tarihini kesin ve net kararlar vereceğimiz yeni bir başlangıç olarak görüyorsanız, bu diyet önerileri tam size göre olabilir.

 1. Acele Etmeyin

Yeni yılda daha fazla lif bakımından zengin gıdalar, balık veya taze meyve tüketmeye ne dersiniz? Yavaş ve küçük adımlarla aceleci davranmadan diyetinizde değişikliğe gidebilirsiniz. Örneğin:

- Gün içerisinde yiyecekleriniz için ayrı bir çanta hazırlayın.
- Haftada bir günü balık günü olarak belirleyin.
- Favori tam tahıllı gevreklerinizi aperatif olarak tüketmeyi deneyin.

2. Her Yerde Su Tüketin!

Su; vücudumuzun olmazsa olmazı, hem tüm içeceklerden ucuz hem de yağsız. Günde 8-9 bardak su içme fikri oldukça korkutucu ve zor mu geliyor? O halde bir de şu şekilde ilerleyin:

- Sabah uyandığınızda dişlerinizi fırçalamadan önce bir bardak su için.
- Kola daha cazip mi geliyor? Ya da bir kadeh şarap? Bunlar gibi tüm sevdiğiniz içecekleri bir kenara bırakarak su için.
- Dünden kalan su ihtiyacınızı bugün gidermeye çalışın.

3. Bir Gökkuşağı Oluşturun


Ne kadar farklı renkte ve çeşitte sebze, o kadar fazla direnç! Alışveriş yaparken, bütçeniz el verdiğince farklı renkte sebze ve meyve satın alarak kendinize yiyeceklerden bir gökkuşağı oluşturun.

-Her renge bir gün belirleyin. Örneğin, Pazartesi günü greyfurt, portakal, muz gibi meyveleri tercih ederken, Salı günü roka, kıvırcık, marul gibi sebzeleri tüketebilirsiniz. Bunların seçimi tamamen size kalıyor.
- Çocuklarınızı da hazırlama aşamasına dahil ederek, biber, enginar veya farklı sebzelerden oluşan yeşil bir pizza oluşturabilirsiniz.
- İlk alışverişe çıkışınızda sebze veya meyvelerden oluşan ilk gökkuşağınızı oluşturun!

4. Dikkatsiz Beslenmeyle Mücadele Edin

Arkadaşlarınızla mesajlaşırken, televizyon izlerken, bir sinema filmindeyken veya sadece atıştırıyorken farkında olmadan çok fazla kalorili besinler tüketebilirsiniz. Bu sebeple aşağıdaki ipuçlarına göz atmanızda fayda var.

- Bir şeyler atıştırmak istediğinizde, ağzınıza şekersiz nane veya sakız atmayı deneyin.
- Dişlerinizi fırçalayın veya diş ipi kullanın.
- Diyet planına dahil ettiğiniz yiyeceklerin her birisini tüketmeye, es geçmemeye özen gösterin.
- Atıştırmalar yapmak bazen sadece el alışkanlıklardan ibaret olabilir. Buna benzer durumlarda bir bardak su, çay içerek ya da ellerinizi kullanabileceğiniz bir iş bularak kendinizi meşgul edebilirsiniz.

5. Önce Kendinizle Anlaşma Yapın

Başarılı olmak için kendinize yardımcı olun ve ihtiyacınız olduğunda yardım isteyin. Diyet ve kilo kaybı konusundaki kararlarınızı, fikirlerinizi, planlarınızı ve başarılarınızı arkadaşlarınız ya da aile üyelerinizle paylaşın.

- Dondurma, cips, kola gibi cezbedici  gıdaların tüketimini kısıtlayın, mümkünse hiç tüketmeyin.
- Nerede olursa olsun yaptığınız plana sadık kalacağınıza dair kendinize söz verin.
- Yemek dışında olaylarla sosyalleşin. Arkadaşlarınızla yürüyüşe çıkın, spor yapın, balık tutun veya sinemaya gidin.

Gerekli adımları atın ve gerisi kendinden gelmeye başlayacaktır. İstediğiniz bir şey için gerekli ortamı hazırladığınızda gerçekleşme ihtimali çok daha yüksektir. Bu sebeple bu yeni yılda vereceğiniz kararlar ile yeni bir diyet oluşumuna girin ve sonra tüm değişimleri kendi gözünüzle seyredin

http://www.jtibenimbayim.com/ArticleDetails.aspx?articleId=116&categoryId=8

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder