10 Ocak 2014 Cuma

İşyeri Satın Alırken Dikkat Edilecek Noktalar

IMG Ust

İşyeri Satın Alırken Dikkat Edilecek Noktalar

Ticaret yapıyorsak genelde çoğumuzun aklında mutlaka mülkü kendimizin olan bir işyeri hayali vardır. Bu hayali gerçeğe dönüştürebilme aşamasına gelebilen kişiler bir çok detayı çok iyi analiz etmelidirler.

Öncelikle satın alacağınız dükkan, atölye, fabrika vs. için mutlaka sağlam yapılmış bir yapı olduğundan emin olmalısınız. Zemin etüdü olmalı, kullanılan beton belli olmalı, demir incelenmeli, yapı denetim onaylı olmalı ki, bir sürü para verip alacağınız ve sonra da içine birçok mal koyup para kazanmaya çalışacağınız işyerinizde gönül rahatlığı ile oturabilesiniz.

Yapacağınız işin türü ile alakalı alacağınız işyeri işlek bir yerde olmalı ve mümkünse yakınlarında araba park edilebilecek konumda olmalıdır. Yola olan cephe genişliği de çok önemli bir husustur. İşyerinin genişliği, biçimi, yüksekliği kesinlikle çok önemli ve mutlaka incelenmelidir. Tapu durumu diğer önemli bir hususu teşkil eder. Kat irtifakı, kat mülkiyeti yapılmış mı, iskanı alınmış mı, alınmamış mı bunlar küçük detaylar gibi gözükmesine rağmen ilerki zamanlarda kafanızın rahat olmasını sağlar.

İşyerinize geçtikten sonra da dikkat etmeniz gereken bir çok detay ile karşı karşıya kalmanız normaldir. Yazın toz duman geçen bir konumu var ise; yeterli şekilde temizliğe önem vermezseniz hiç de sağlıklı olmaz. Kış mevsimi hem masraflı geçer hem de sağlık yani bünyenizi üşütebilmeniz açısından çok tehlikelidir. Genelde işyerlerinde insanın en çok üşüyen yeri ayaklarıdır. Eğer ayağınız üşüyorsa vücudunuzu ısıtamazsınız. Buna engel olabilmek için çalışma masanızın altına ayaklık alarak onun üstüne basabilirsiniz.

İşyerinizin çok güzel havalanıyor olması ve dışardan gelen bir kişiye kötü kokmuyor olması da başka bir konudur. Gerekiyorsa mutlaka güzel bir havalandırma yaptırmalısınız, diyelim ki yaptıramıyorsunuz o zaman sık aralıklarla kapınızı açarak havalandırabilirsiniz.

Tüm bu detaylara dikkat ettikten sonra artık olay sunduğunuz ürün veya hizmetin kalitesi, müşterilerinize karşı güleryüz ve hoş sohbetinize kalıyor.
http://www.jtibenimbayim.com/ArticleDetails.aspx?articleId=76&categoryId=9

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder