14 Ocak 2014 Salı

Grip ve Soğuk Algınlığı İçin Doğal Tedavi Yöntemleri

IMG Ust

Grip ve Soğuk Algınlığı İçin Doğal Tedavi Yöntemleri

Bazı ilaçlar, grip süresini kısaltabilir veya sadece geçici bir rahatlama sağlar. Geçici rahatlama sağlamaktan çok daha iyi hissetmenize ve hastalığın yol açtığı etkilerle başa çıkmanıza olanak sağlayan doğal tedavi yöntemlerini aşağıda bulabilirsiniz.

Çinko

Bazı çalışmalar, çinkonun soğuk algınlığına yol açan virüslere karşı etkili olduğunu göstermektedir. Minerallerin, soğuk algınlığı neden olan bazı proteinlerin oluşumunu engelleyebileceğine dair bazı kanıtlar vardır. Genel olarak çinkonun soğuk algınlığını önlediği görülmüyor olsa da, bazı araştırmalar soğuk algınlığının bazı belirtilerinin süresini kısalttığına ve 24 saat içerisindeki ilk belirtilerin şiddetini azaltmaya, çinkonun yardımcı olabileceğini düşündürmektedir.

C Vitamini

C vitamininin soğuk algınlığına olan faydaları belirsizdir fakat soğuk algınlığına yakalanmadan önce alınması durumunda faydaları çok daha fazladır. Bazı çalışmalar soğuk algınlığı belirtilerinin süresini azaltmada C vitamininin yardımcı olabileceğini göstermektedir. Yapılan bir çalışmada ise aşırı fiziksel stres ve soğuk havaya maruz kalmış katılımcılar arasında C vitamini alanlarda soğuk algınlığı görülme belirtileri %50 daha az olduğunu göstermiştir. Soğuk algınlığına yakalanmadan önce, önlem almak amaçlı 2.000 miligram C vitamini almak oldukça faydalı bir rakam olarak görünüyor fakat bu yüksek miktarda tüketim ishal ve mide ağrısına neden olabilir.

Tavuk Çorbası

Tavuk çorbası, birden fazla soğuk algınlığı belirtilerini önlemede yardımcı olabilir. Bununla birlikte buhar solunması burun tıkanıklığını azaltabilir. Sıcak bir kaşık çorba yudumlamak dehidrasyonu önleme konusunda faydalar sağlayabilmektedir. Bazı çorba savunucuları da çorbanın iltihabı yatıştırdığını söylemektedir. Bu konuda yapılan araştırmalar ise tavuk çorbasının, soğuk algınlığına iyi geldiği konusunda belirsizlik gösterse de laboratuar araştırmaları bazı anti-inflamatuar özellikler görüldüğünü bulmuştur.

Sıcak Bitki Çayları

Sıcak çay, tavuk çorbasına benzer yararlardan bazılarını sunmaktadır. Sıcak sıvı tüketimi boğazınızı yumuşatmanıza ve nemli tutmanıza yardımcı olduğu gibi tıkanıklığı da giderir. Siyah ve yeşil çay, soğuk algınlığıyla mücadele eden antioksidanları içermektedir.

Sarımsak

Sarımsak, uzun yıllar boyunca mikroplarla mücadele eden efsanevi faydaları ile lanse edilmiştir. Yapılan bir çalışmada, günlük olarak sarımsak takviyesi alımının soğuk algınlığını önlemeye yardımcı olabileceğini gösterdi. Buna rağmen, sarımsağın kesin faydaları konusunda daha fazla araştırma yapılması gerekmektedir. Sarımsak soğuk algınlığına olan faydalarının yanında oldukça besleyici bir besindir.

Mentollü Merhem

Burnunuzu silerken ve sümkürürken burun deliklerinizi tahriş edebilir ve cildinizde yara oluşmasına  sebebiyet verebilirsiniz. Bu durum için basit bir çözüm mevcut: mentol-infüzyon merhem. Mentolün hem ağrıyı hafifletme hem de uyuşturma etkileri vardır. Mentolün bir diğer yararı da öksürüğü rahatlatmak ya da tıkanmış burun yollarını açmaktır.. Mentollü merhemler, sadece 2 yaş üzeri çocuklar ve yetişkinlerde uygulanmalıdır.

Tuzlu Suyla Gargara

Boğaz ağrısı için, geleneksel bir yöntem olan tuzlu su gargarası faydalı olabilir. Günde dört kez, bir çay kaşığı tuz eklenmiş sıcak suyla gargara yapmak boğaz ağrıntısını gidermekte yardımcı olabilmektedir.

Burun Bantları

Geceleri hissedilen tıkanıklığı giderici bir başka yöntem de burun bantlarıdır. Burun tıkanıklığını açmak için burun köprüsüne takılan şeritli bantlar hava akımı için daha fazla alan oluşturarak tıkanıklığı önlemeye yardımcı olur.

İstirahat Etmek

Oldukça meşgul olduğumuz yaşamlarımızda, birçoğumuz evde bir veya iki gün geçirmekten çok sıkılır, fakat dinlenmek vücudunuzun mikroplarla mücadele edebilmesi için gerekli enerji ihtiyacını doğrudan sağlar.

http://www.jtibenimbayim.com/ArticleDetails.aspx?articleId=126&categoryId=8

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder