6 Ocak 2014 Pazartesi

Safranbolu

IMG Ust

Safranbolu

Batı Karadeniz'in en önemli turizm merkezlerinden olan Safranbolu'da keyifli bir gezi sizleri bekliyor...

Safranbolu, geleneksel Türk toplum yaşantısının tüm özelliklerini yansıtan ve uzun tarihi geçmişinde yarattığı kültürel mirasını, çevresel dokusunu içinde koruyan örnek bir kenttir. Karabük'ün sosyal, kültürel ve ekonomik olarak en gelişmiş ilçelerinden olan Safranbolu aynı zamanda Batı Karadeniz'in en popüler turizm merkezlerinden biridir.

Merkez: Safranbolu'daki gezinize ilçe merkezini keşfetmekle başlayabilirsiniz. Tarihi Safranbolu evleri ile çevrili merkezde özellike Safranbolu Yemeniciler Çarşısı  ve Bakırcılar Çarşısı  mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir.

Hıdırlık Tepesi: Safranbolu Hıdırlık Tepesi, Safranbolu'da en güzel manzaraya sahip yerdir. Tüm ilçeyi kuşbakışı görebileceğiniz bu tepeye çıkarken yanınıza fotoğraf makinanızı almayı unutmayın.

Kent Tarih Müzesi: Kaymakamlar Evi olarak da bilinen Safranbolu Kent Tarih Müzesi, tarihi bir konakta ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Safranbolu'nun tarihine ait pek çok belge ve eşyanın sergilendiği müzeyi de gezilecek yerler listenize ekleyebilirsiniz.

Yörük Köyü: Safranbolu'ya gelenlerin, gezmeden dönmedikleri bir yer olan Yörük Köyü, geleneksel mimarinin en güzel örneklerini görebileceğiniz bir köydür. Adeta Safranbolu'nun küçük bir maketi sayılabilecek Yörük Köyü'nün taş sokaklarında keşif yürüyüşleri yapmak oldukça keyiflidir.

Cinci Han ve Hamamı: Tarihi 1600'lü yıllara dayanan ve geçirdiği restorasyon sonrasında kullanıma açılan Cinci Han ve Hamamı, Safranbolu'nun en ünlü tarihi yapılarındandır. Han içinde kafe ve restoran da yer almaktadır. Burada keyifli bir kahve molası verebilirsiniz.

Tokatlı Kanyonu: Safranbolu, tarihi ile olduğu kadar doğal güzellikleri ile de görülmeye değer bir yerdir. Doğa ile iç içe vakit geçirmek isterseniz Tokatlı Kanyonu'nu gezebilirsiniz.

http://www.jtibenimbayim.com/Default.aspx

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder