13 Ocak 2014 Pazartesi

SAPANCA

IMG Ust

SAPANCA

 

Her mevsim başka bir güzelliğe bürünen Sapanca'da gezilecek pek çok doğa harikası yer var...


Sapanca, Sakarya'ya bağlı bir ilçe. Marmara Bölgesi'nin en gözde tatil noktalarından biri olan Sapanca, doğal güzellikler ile çevrili bir cennet adeta. Her mevsim farklı güzellikler sunan Sapanca'da yılın dilediğiniz dönemi keyifli bir gezi yapabilirsiniz. Sapanca'ya gittiğinizde sizin için sıraladığımız gezilecek yerleri görmeden eve dönmeyin deriz.

Sapanca Gölü: Sapanca denince akla ilk gelen görüntü elbette Sapanca Gölü'ne ait oluyor. Yaz kış tadına doyum olmayan bir seyir imkanı sağlayan Sapanca Gölü etrafında yürüyürek, bisiklete binerek keşif yapabilir, göl çevresinde yer alan mekanları da gezi rotanıza ekleyebilirsiniz.

Kırkpınar: Sapanca'nın en güzel köşelerinden biri olan Kırkpınar, mutlaka gezmeniz gereken yerlerden biri Sapanca'da. Göl kıyısında yer alan bu şirin yerde gezdiğinizde yemyeşil bir doğa içinde bulacaksınız kendinizi. Aynı zamanda Sapanca'nın pek çok popüler mekanı da Kırkpınar'da bulunuyor.

Maşukiye: Sapanca'nın sevimli köylerinden biri olan Maşukiye, muhteşem bir doğa ile karşılar misafirlerini. Maşukiye'de meyve bahçelerini gezebilir, alabalık restoranlarında keyifli bir yemek yiyebilir ve  köyde yürüyüşler yapabilirsiniz.

Kartepe: Özellikle kış aylarında büyük rağbet gören Kartepe, Sapanca'da gezmenizi önerdiğimiz yerlerden biri. Kış sporlarının son yıllardaki önemli merkezlerinden biri olan Kartepe, bahar ve yaz aylarında da eşsiz doğası ve özellikle alabalık restoranları ile pek çok gezginin uğrak noktası.

Derbent: Kocaeli'ne bağlı Derbent de Sapanca'ya yakın mesafede olan ve gezebileceğiniz yerler arasında bulunuyor. Çevredeki pek çok belde ve köy gibi Derbent de doğa ile iç içe bir yer. Burada keyifli yürüyüşler yapabilirsiniz.

Yaylalar: Sapanca'da gezip keşfedebileceğiniz birçok yayla var. Bunlardan Çiğdem Yaylası, Soğucak Yaylası, Sultanpınar Yaylası, Dikmen Yaylası ve İnönü Yaylası, Sapanca'nın en bilinen yaylaları.

http://www.jtibenimbayim.com/ArticleDetails.aspx?articleId=124&categoryId=3

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder