Narın kabuğu, suyundan daha faydalı
Birçok kanser türünü önleyen nar kabuğunu nasıl
tüketmelisiniz?
Nar, bağışıklık sistemini güçlendirerek, bizleri başta kanser olmak üzere pek çok hastalıktan da korur. Özellikle nar kabuğunun suyundan daha faydalı olduğunun altını çizen söyleyen Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Uslu, nar kabuğunun yararlarını ve nasıl değerlendirmemiz gerektiğini bizlerle paylaştı.
Narın içerdiği flovanoidler, vitaminler, polifenoller, antosiyaninler, taninler vasıtasıyla kolesterol ve şekeri de dengeleyen nar, kalp ve damar sağlığımızı koruduğu gibi, kanser hücrelerinin de gelişmesini çok önemli oranda engeller.Narın içindeki zarlar mide ülserini iyileştiriyor
Nar suyunun genel damar sağlığını, özellikle de kalbi koruduğu, damar tıkanıklıklarını geriletme ve tansiyon düşürücü etkileri herkes tarafından bilinir. İnsanlar narı, suyunu içerek tüketir. Narın içindeki zarların, mide ülserini iyileştirdiği ise pek az kişi tarafından bilinir.Nar çekirdeği yağı, kırışıklıkları gideriyor
Yine son günlerde pek çok firmanın satışa sunduğu nar çekirdeği yağı, çok değerli “punicic acid” içerir. Nar çekirdeği yağı özellikle cildimizdeki kırışıklıkları ve yaşlanmayı giderir, saçlarımızda canlılık ve saç çıkarıcı etkileriyle ilaç endüstrisi tarafından kullanılır.Nar kabuğunun faydaları
Nar suyu, bir ilaç gibi sağlığımız için faydalıdır, ancak kabuğu suyundan daha fazla değerlidir. Nar kabuğu, içinde bulunan ellagik asit, başta meme kanseri olmak üzere hemen hemen tüm kanser türlerini hem önleyici hem de iyileştirici faydalar sağlar. Nar kabuğundaki flavanoitler, fenolik bileşikler ve antioksidanlar suyundan çok daha fazla miktardadır.Nar kabuğunda bulunan ellagik asit antioksidan, anti-mutajen ve anti-kanser özelliklere sahiptir. Çalışmalar meme, yemek borusu, cilt, bağırsak, prostat ve pankreas kanserlerinde anti-kanser özelliğini göstermiştir. Ellagik asit kansere neden olan moleküllere bağlanarak onları çok önemli bir oranda etkisizleştirir.
Nar kabuklarını nasıl değerlendirmelisiniz?
Gölgede veya 40-50 dereceyi geçmeyecek ortamlarda kurutarak, ufaladığınız nar kabuklarını serin bir yerde saklayın. Daha sonra 100 gram kaynamış suya, 2 gram nar kabuğu atarak, yaklaşık 10 dakika kaynatıp suyunu hemen her gün çay olarak tüketin. Böylece başta kanser, kalp ve şeker hastalıkları olmak üzere pek çok hastalıktan kendinizi korumuş olacaksınız. Genelde tüm meyvelerde olduğu gibi narın da en değerli yeri kabuğudur. İlaç niyetine içilen nar suyundan arta kalan kabukları da asla atmayın.http://www.hurriyetaile.com/saglikli-yasam/genel-saglik/narin-kabugu-suyundan-daha-faydali_40021.html?utm_source=eposta&utm_medium=haftalikbulten-220114&utm_campaign=ana_haber
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder