7 Ocak 2014 Salı

Çikolata’nın Faydaları

IMG Ust

Çikolata’nın Faydaları

Kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir, çinko ve bakır gibi mineraller içeren çikolata, kanser ve kalp hastalıklarından korunmada olumlu etkiye sahiptir.
Kalbinizle Dost
Alman İnsan Beslenmesi Enstitüsü tarafından yaklaşık 19 bin yetişkinin beslenme alışkanlıklarının incelenmesiyle yapılan araştırmada, her gün 7.5 gram çikolata yiyenlerin tansiyonunun daha düşük olduğu, bu kişilerde kalp krizi ve felç riskinin yüzde 39 daha az olduğu tespit edilmiştir.
Çikolata Mutlu Eder
Çikolata sinir sistemini uyarır, bazı salgıların salınmasını tetikler, ağrıları dindirir ve insanın kendini iyi hissetmesini sağlar. Beyindeki serotonin seviyesini arttırır ve mutluluk hissi verir. Ayrıca, beyni rahatlatıp gevşetir, mutluluk verir ve beynin endorfin salgılamasına neden olur. Bu salgı ise mutluluk duymamızı sağlar.
İçindeki Yağı ve Şekeri Unutmayın
Sonuç olarak, birçok faydasının yanında çikolatanın yağ ve şeker içeriğinin de yüksek olduğu unutulmamalıdır. Bu nedenle günlük beslenme içerisinde dikkatli tüketilmesi gerekmekte ve kakao içeriği yüksek olan çikolata çeşitleri tercih edilmelidir.

 http://www.jtibenimbayim.com/ArticleDetails.aspx?articleId=69&categoryId=5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder