2 Ocak 2014 Perşembe

Mutluluk saçan yedi gıda

Mutluluk saçan yedi gıda

Ruh halimizdeki değişiklikler günlük yaşantımızdaki her şeyi etkiler. Modumuz düştüğünde ya da depresyondayken, konsantre olmakta güçlük çeker, günü zar zor geçiririz. Mutlu olduğumuzda ise, tam tersine, kendimizi dünyanın tepesindeymiş ve her şeyi başarabilecekmiş gibi hissederiz.
Yediğimiz besinlerin de ruh halimiz üzerinde etkisi büyük. Dolayısıyla, iyi görünmek ve hissetmek için tükettiğimiz besinlerin kalitesi büyük önem taşıyor.
Aşağıda vermiş olduğumuz listede kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacak besinler bulabilirsiniz.
Süt: Kalsiyum oranı çok yüksek olan süt, tüketildiğinde canlanmamıza yardımcı olur. Uzmanlar, özellikle depresyon tedavisinde kalsiyum ve D vitamini takviyesinin önemini vurguluyorlar. Bununla beraber, günlük 1-2 bardak süt tüketiminin ruh halini iyileştireceğini ve üretkenliği artıracağını belirtiyorlar.
Ispanak:  Koyu yeşil yapraklı besinler sağlığa son derece faydalı. Yani, demir deposu olan ıspanak mutlu olmak isteyenler için doğru reçete!
Somon:  Omega 3 deposu olan somonun ideal  tüketimi haftada 2 ya da 3 olup sağlımızı korumaya yardımcı olacak altın değerinde bir besin.
Tam tahıllı hamur: Karbonhidrat açısından zengin besinlerin başında şüphesiz tam tahıllı ürünler geliyor. Beyaz unla yapılan ürünleri tüketim alışkanlığınızı kepekli ve tam tahıllı olanlarla değiştirirseniz kendinize büyük bir iyilik yapmış olursunuz.
Ayçiçeği: Vücudumuzun ihtiyacı olan lif ve proteinleri karşılamak için ayçiçeği oldukça iyi bir tercih. Selenyum deposu olan ayçiçeği sindirime yardımcı olmakla birlikte  mod yükseltici bir etkiye de sahip.
Tofu: Soya peyniri olarak da bilinen tofu yüksek nitelikli proteinler açısından zengin. Aynı zamanda iyi bir B vitamini ve demir kaynağı. Tofu da modumuzu yükseltmeye oldukça faydalı bir besin.
Tahıllar: Etkili bir diyetin olmazsa olmazı tahıllar tüketildiğinde içerdikleri folik asit sayesinde  gerçekten de mutlu ve sağlıklı olmamızı sağlıyorlar.
Mary Ward’un önerdiği bu 7 besin moralinizi yüksek tutmaya yardımcı olacak bir diyet planını kapsıyor


http://www.uplifers.com/mutluluk-sacan-yedi-gida/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder