SOĞAN HAKKINDA GENEL BİLGİLER
Soğan içeriğindeki A, B ve özellikle C vitamini, bol fosfor, iyot, silis, kükürt gibi son derece faydalı vitamin ve maddeler sayesinde tam bir antibiyotiktir. Ağız kokusu sebebiyle soğan çok ast tüketilen bir besindir. Hâlbuki soğan yedikten sonra, ağzınıza atacağınız bir parça kuru ekmek veya 3 yaprak maydanoz soğanın kötü kokusunu alacaktır. Soğanı muhafaza ederken, bu asla patateslerle ayni yere koymamanız gerekir. Çünkü soğan, patateslerden yayılan nem ile yumuşar ve ömrü kısalır.
Soğanın faydaları
- Prostat hastalığına karşı faydalıdır
- Romatizma ağrılarını giderici özelliğe sahiptir
- Sık sık idrara çıkartarak vücutta bunları ödemeye atılmasını sağlar
- Kan şekerini düşürür
- Bütün kanser türlerine karşı vücudu korur
- Kanı temizleyen soğan aynı zamanda karaciğer ve bağırsakları da temizler
- Aşırı zayıflamaya neden olan bağırsak kurtlarının dökülmesini sağlar
- Özellikle kış mevsiminde ile sık sık soğuk algınlığı öksürük bronşit ve gastrit gibi hastalıklar boğuşan kişiler soğan tüketimini artırırsa bu hastalıklardan kurtulmuş olduklarını görecektirler.
- Şayet çok fazla yağlı yemekler yiyorsanız, bu yemeklerin yanında tüketeceğiniz bir soğan, içten bu yağlı yemeklerin sevabı olduğu kolesterol yükselmesine engeller.
- Soğan yüksek tansiyonu düşürülmesine yardımcı olur
- Ki soğan kalbi güçlendiriniz damar tıkanıkları yok eder
- İştahı açar, sindirim sistemi kuvvetlendirir
- Bağırsakları çalıştırarak zaman zaman müshil etkisi gösterir
Soğanın zararları
Soğanın iştah açıcı özelliği vardır. Bu nedenle, diyet yapan kişilerin soğandan bir süre uzak durması yerinde bir karar olur. Soğanın içinde bulunan ince zar, mide ağrısına sebep olabilir. Bu yüzden soğanın ince zarı ayıklandıktan sonra yenilmesi daha doğru olur.
http://www.diyetlistem.com/sebzelerin-faydalari.htm
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder