27 Haziran 2013 Perşembe

Bakımlı olmanın 5 altın kuralı

Bakımlı olmanın 5 altın kuralı

 
1) Nemlendiricinin gücünü asla hafife almayın.

Cildinizin kuru, normal ya da yağlı olması fark etmez, eğer tek bir bakım ürünü alabiliyor olsanız bile tercihinizi iyi bir nemlendiriciden yana kullanın.

Bazen tek ihtiyacınız iyi bir nemlendirici ve yumuşak bir temizleyicidir. Bunlarla yüzünüzün tüm yorgunluğunu alabilir, eskisinden de genç ve güzel görünebilirsiniz.Kuru ciltelerde her kırışıklık normalden daha fazla belli olduğu için sizi daha yaşlı gösterecektir.

Eğer 20li ve 30lu yaşlardaysınız, nemlendiriciler erken yaşlılık belirtilerine karşı iyibir koruma sağlayacak ve bu belirtileri geciktirecektir.

Peki iyi bir nemlendiriciyi nasıl seçeceksiniz?

İhtiyacınız olan nemlendiriciyi cildinizin verdiği tepkilere göre seçeceksiniz. Eğer kuru bir cildiniz varsa vasküler emülsiyon özelliği olan bir ürünü tercih etmelisiniz. Eğer cildiniz yağlıysa daha hafif bir nemlendirici işinizi görecektir. Anacak unutmayın, ciltteki yağ, nemlendirici değildir ve nemlendiriciye ihtiyacınız vardır.

Nemli bir cilt, hem bakım için hem de güzellik için önemlidir.

2) Güneş kremi en iyi anti-aging ürünüdür.

Pahalı bir estetik ameliyatı olmadan ya da çok pahalı bir gençleştirici krem almadan önce kısacası gençleşmek için herhangi bir önlem almadan önce mutlaka güneş kremlerine bir şans verin.

Güneşin zararlı ışınlarından dolayı cilt kanseri riskini azaltan güneş kremleri aslında cildin çok daha genç görünmesini sağlar.

Güneşten korunmamış bir cilt, normalden çok daha yaşlı ve kırışları daha belirgin görünür. Güneş kremi sizi güneşin zararlı ışınlarından korur ve sizi olduğunuzdan çok daha genç gösterir.

Güneş kremi seçerken en az 15 faktör olmasına dikkat edin. Güneş kremleri, etkisin 1-2 saate kaybeder ve yeniden sürmeniz gerekmektedir.

3) Cilt temizleyicinizi dikkatli seçin.

Eğer cilt temizliğinizi sadece su ve sabunla yapıyorsanız, temizlenme yöntemlerinizi yeniden gözden geçirmenizi tavsiye ederiz. En iyi güzellik sırlarından biri iyi bir temizleyici losyon kullanmaktan geçer.

Gün içinde iki seferden fazla yüzünüzü yıkamayın.Yıkarken sabun kullanıyorsanız cildinizin kurumaması ve sizi olduğunuzdan yaşlı göstermemesi bir mucize olur.

4) İyi bir bakım için doğru malzemeleri kullanın.

En iyi göz farına en pahalı fondatenine ve muhteşem ürünlerle dolu bir makyaj çantasına sahip olabilirsiniz. Fakat tüm bunları kullanmak için doğru malzemeleriniz yoksa hiçbir işe yaramayacaklardır.

Peki doğru malzemeler nedir?

Makyaj fırçanız cillte yumuşak bir etki bırakmalı ancak ürünüzü ciltte belli edecek kadar iyi olmalı

5) 2 yılda bir saçlarınızı ve görüntünüzü değiştirin.

İmajınızı ve görünüşünüzü 2 yılda bir değiştirmelisiniz. Çünkü moda ve trendler sürekli bir değişim içinde. Modayı ve en yeni trendleri her an takip edebilirsiniz ancak bunlara sürekli uymanız pek de mümkün değil. Bundan dolayı en fazla 2 senede bir saçınızı ve görünüşünüzü yenileyin.

http://www.kadinvekadin.net/fotohaber/bakimli-olmanin-5-altin-kurali/5
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder