17 Haziran 2013 Pazartesi

Ruj renginizi seçerken dikkatli olun!

Ruj renginizi seçerken dikkatli olun!

Ruj renginizi seçerken dikkatli olmalısınız, dolayısıyla önce parfümeride deneyin ve görevlilerin renk seçiminde size yardımcı olmalarına izin verin. Kalın dudaklı kadınlar için mor, kahverengi ve bronz gibi mat renkler en iyi seçimlerken ince dudaklı kadınlar açık renkleri kullanmalıdır. Şarap, kahve çekirdeği, kapuçino ve leylak rengi açık sarışınlara daha çok uyarken mercan, kayısı ve şeftali ise altın sarısı rengi sarışınlar için uygundur. Mat şeftali tonu, kahverengi ve terakota tonları açık kumral sarışınlar için uygundur. Kızıllar terakota, tarçın ve bronz gibi sıcak renkler kullanabilirken terakota, tarçın ve kahverengi tonlarındaki kırmızılar da esmerler için uygundur.
Bir peçete yardımıyla dudağınızdaki fazlalığı alarak rujunuzun bulaşmaya karşı dayanıklı ve mat olmasını sağlayın, ruju tekrar uygulayın ve fazla yağını tekrar alın. Olgun kadınlar mat rujlar kullanmamalıdırlar çünkü ufak bir parlaklık dudaklarının daha yumuşak görünmesini sağlar ve dudak kalemi rujun yayılmasını önler. Kazara rujunuz ya da ruj fırçanız elinizden düşüp kıyafetinizi lekelerse, her zamanki yöntemle yıkamadan önce o bölgeye gliserin sürün ve hafifçe ovalayın. Hızlı bir makyaj için elmacık kemiklerinize ve göz kapaklarınıza renk vermek için pembe bir krem allık ve dudaklarınızı dolgun gösterecek bir ruj uygulayın, işte güzelliğinizi sergilemek için hazırsınız.

Renksiz bir dudak parlatıcısı her gün kullanım için en iyisidir, diğer taraftan renkli bir rujun dudaklara, yanaklara ve gözlere hafif bir şekilde uygulanmasıyla oldukça hoş ve seksi bir görüntü oluşur. Özel etkinlikler ve partiler için olan parlak rujlar ve parlatıcılar dudaklarınızı oldukça vurgular. Dudaklarınızı şişirerek daha dolgun ve çekici görünmesini sağlayan rujlar da piyasada mevcuttur. Pembe ya da kırmızı rujlardan birinin hafif bir şekilde sürülmesiyle her kadının istediği sade güzellik elde edilir. Kan kırmızısı dudak kalemi ile dudaklarınızın hatlarını belirginleştirerek ve aynı renkte sürdüğünüz iki kat rujun her katının fazlalığını alarak son zamanlarda trend olan dikkat çekici bir vamp kadına dönüşebilirsiniz.

Rujların içinde ürünün kalitesini belirleyen bal mumu, yağlar, pigmentler ve yumuşatıcılar yer alır. Bal mumu ruju şekillendirir ve kolay uygulanabilmesini sağlar, genellikle doğal bal mumu ve carnauba bal mumu Brezilya’da yetişen bal mumu palmiye ağaçlarının yapraklarından yapılmaktadır, candelilla bal mumu ise Meksika’da bulunan aynı adlı bitkiden çıkartılmaktadır. Hint yağı, kakao yağı, lanolin, mineral yağı, zeytinyağı ve parafin gibi sıvı ve katı yağlar ruj imalatında kullanılmaktadır. Bununla birlikte Hint yağı parlak bir film şekli verdiği için ve kuruduktan sonra kolay kolay yayılmadığı için en yaygın kullanıma sahiptir. Ayrıca birçok ruj, dudaklarınızı yumuşak ve nemli tutması ve hava koşullarına karşı koruması açısından aloe vera, amino asitler, kolajen, nemlendiriciler, E vitamini ve güneş koruyucusu içermektedir.


http://www.probilgi.com/ruj-renginizi-secerken-dikkatli-olun.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder