Renklerine göre meyvelerin faydaları
kırmızı meyveler: Elma, kiraz
Yeşil meyve ve sebzeler: Yeşil renkli meyve ve sebzeler, kanser ve kalp krizi riskini azaltmaktadır. İçeriğindeki folik asit sayesinde doğum sırasında oluşabilecek kusurları engellemektedir. Kırmızı kan hücrelerinin, dişlerin ve kemiklerin güçlenmesinde etkilidir. Bununla birlikte bağışıklık sistemini de kuvvetlendirmektedir.
Mor, mavi ve siyah meyveler: Koyu renge sahip meyveler kanser riskini azaltmakta, kalp sağlığı ve idrar yollarına da olumlu etki yapmaktadır. Yaşlanmayı geciktirici özelliğine bağlı olarak yaşlanmaya bağlı hafıza sorunlarının da önüne kalkan olmaktadır. yaban mersini, kızılcık gibi meyveler mesane yolları enfeksiyonları, diş eti sorunları ve ülsere karşı koruyucudur. Siyah üzüm ise kabuk ve çekirdeği ile birlikte yendiğinde hücrelerin yenilenmesini sağlıyor.
http://www.mailce.com/renklerine-gore-meyvelerin-faydalari.html
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder