1 Haziran 2013 Cumartesi

Pamukçuk Hastalığı nedir


Pamukçuk Hastalığı nedir
Pamukçuk Hastalığı belirtileri
Pamukçuk Hastalığı tedavisi
Pamukçuk Hastalığı bilinmeyenleri

Pamukçuk Hastalığı nedir, tedavisi

Pamukçuk sadece bebeklerde görülen bir fungal (mantar) enfeksiyondur. Caldida Albicas adı verilen bir mantarın etken olduğu ağız içi enfeksiyon pamukçuktur.

Bu mantar yetişkin insanların ağız çevresinde ve vajinal bölgelerinde görülen bir mantardır. Doğum sırasında vajinal bölgede bulunan bu mantar, bebeğin solunum yollarına ve sindirim sistemine bulaşmaktadır.

Bu hastalık bebeklerde genellikle 7 ve 10. gün ortaya çıkar. Ağız içinde görülen beyaz lezyonlar pamukçuğun semptomları arasındadır. Yani bu hastalık mikrobik bir hastalıktır, mantar hastalığıdır. Zamanında doğan bebeklerde daha az görülür. Prematüre (erken doğan) bebeklerde ise pamukçuk daha sık görülen bir hastalıktır.

Vücut direnci normal olan bir bebekte pamukçuk sadece ağız içi bölgede oluşur diğer bölgelere sıçramaz. Ancak vücut direnci düşük olan çocuklar için pamukçuk tehlikeli sayılabilir. Pamukçuk bu çocukların kanına da karışabilir, ağır akciğer enfeksiyonlarının da oluşmasına yol açabilir.

Tekrar belirtelim çocuğunuz vücut direnci yüksek ise, pamukçuk sadece ağızda ve boğazda görülür.

Çocuğunuzun ağzında beyaz lezyonları saptadığınız an bir çocuk hastalıkları uzmanına görünmeniz çocuğunuzun sağlığı için faydalı olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder