Demir mineralinin önemi ve faydaları
Demir minerali, insan vücuduna olan
kırmızı et
Tahıllar, pekmez, yumurta, fasulye, lahana, patates, pancar, badem, fındık, hurma
Demir
Şeftali ve armut gibi lifli meyvelerin tüketilmesi de demir mineralinin alınması açısından çok faydalıdır. Yetişkinlerde günlük demir ihtiyacı 8-10 mg dolayındadır. Bu oran kadınlarda gebelik, emzirme ve regl dönemlerinde biraz daha fazladır.
Kuru üzüm ve kuru kayısı gibi kurtulmuş meyvelerde de yüksek miktarda demir minerali bulunmaktadır. Düzenli ve yeterli miktarda tüketilmelerinde yarar vardır. fazla miktarda demir alınması durumunda damar sertliği, hücrelerin erken yaşlanması, yağlanması gibi sorunlara yol açtığı gibi, kanser riskini de arttırmaktadır.
http://www.mailce.com/demir-mineralinin-onemi-ve-faydalari.html
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder