Bilim dünyasındaki gelişmelerle birlikte,
Maxicep.com - Bu Yaratıklar Yaşıyor mu ? dünyada çok eski dönemlerdeki hayatlara ilişkin de
değişik ve önemli ipuçları elde ediliyor.

Ancak bazen öyle bulgularla karşılaşılıyor ki,
insanın "gerçekten dünyada yaşadı mı?" diye
sorgulamasına yol açıyor.


İşte herkesi düşündüren bulgular...



Bu Yaratıklar Yaşıyor mu ?

Chupacabra
Birçok insan, resimde görünen hayvan kafasının ‘chupacabra' isimli bir hayvana ait olduğuna inanıyor. Pek mümkün görünmeyen Meksikalı canavarın tarifleri çok çeşitli olmakla beraber, sonrasındaki araştırmalar aslında bunun efsanevi kan emici bir asalak değil de sadece yaşlı bir çakal olduğunu ortaya koyuyor.




Bu Yaratıklar Yaşıyor mu ?

Tazmanya kaplanı
Bilim adamları, Tazmanya kaplanının 1936 yılında neslinin tükendiğini belirtmiş olsa da bazı hayvan bilimcilerine göre Tazmanya kaplanları halen varlıklarını sürdürüyor. Tazmanya kaplanını gösteren bu fotoğraf, Sidney'deki Avustralya Müzesi'nde sergilenmektedir. Neslinin tükendiği duyurulduktan sonra, Tazmanya kaplanı Victoria'da altmış kez ve Warrandyte State Park'ında ise yirmi kez görüldüğü iddaa ediliyor.




Bu Yaratıklar Yaşıyor mu ?

Loch Ness canavarı
1934'te İskoçya'da çekilen bu fotoğrafta hayal gibi görülen gölgeli şeyin Loch Ness Canavarına ait olduğu söyleniyor. Canavarın ilk görüntülenmesi bir önceki yılda olmuş ve bu görüntüler dünya çapında büyük ilgi görmüştür.





Bu Yaratıklar Yaşıyor mu ?

Dev yılan
Fotoğrafta gördüğünüz 15 metre uzunluğundaki dev piton yılanı, Endonezya'daki eğlence parkında görüntülenmiştir. 15 metre uzunluğunda ve 447 kilo ağırlığındaki dev yılan, 2002 yılında Sumatra Adası'nda yakalanmıştır, ve şu ana kadar yakalanan en büyük yılan olduğu varsayılmaktadır.




Bu Yaratıklar Yaşıyor mu ?

Waheela
Kurda benzeyen ve etobur bir hayvan olan Waheela'nın, Kanada'nın kuzeyindeki soğuk vahşi doğada yaşadığına inanlıyor. Resimde ise dünyanın herhangi bir yerinde karşılacabileceğiniz normal vahşi kurtlardan birini görebilirsiniz.





Bu Yaratıklar Yaşıyor mu ?

Buz adam
Buz adamın maymunla insan arasındaki eksik halka olduğuna inanılıyor. Resimde 5300 yıllık olduğu sanılan mumyalanmış buzadamın kalıntılarını görebilirsiniz. 1990'lı yıllarda İtalya'nın Alp dağlarında bulunan tuhaf yaratık, İtalya'nın Bolzano kentindeki Arkeoloji Müzesi'nde saklanıyor.




Bu Yaratıklar Yaşıyor mu ?

Ormanda bulunan Koca-ayak
Fotoğrafta görmüş olduğunuz yaratık bir maymun mu, bir koca-ayak mı yoksa kostüm giymiş bir insan mı? Bu ve buna benzer fotoğraflar, canavar severler arasında bitmek bilmeyen tartışmalara yol açmaktadır.



Bu Yaratıklar Yaşıyor mu ?

Kuzey Amerika maymunu
Birçok kişi canavar ya da keşfedilmemiş türde hayvanlar gördüğünü iddia ediyor. Fotoğrafta, bilinmeyen hayvanlar websitesi üyesi tarafından yapılan Kuzey Amerika maymununun eskizini görebilirsiniz.




Bu Yaratıklar Yaşıyor mu ?

Mothman
Mothman; parlak gözlü, kanatlı ve insan boyutlarında olan bir yaratık. İlk olarak 1966 yılında görülen ‘mothman', daha sonra ise filmlere konu olmuştur. Resimde, Amerika'da ana yolda bulunan büyük ‘mothman' heykelciğini görebilirsiniz. Kent sakinleri, ilginç yaratığın efsanesini benimseyerek şehrin turizm potansiyelini yükseltmek istemişlerdir.




Bu Yaratıklar Yaşıyor mu ?

Denizkızı
Denizkızı, nesli tükenmiş olan ya da evvelce var olduğu sanılan kuşkulu bir hayvan türü. Uzun zamandan beri, gerçekten var olduğuna inanılıyor. 1785 yılında The Times, betimlemesi ile birlikte bir denizkızı görüntüsünü raporladı.





Bu Yaratıklar Yaşıyor mu ?

Chimaera
Chimaera; Yunan mitolojisinin aslan başlı, keçi vucütlu ve yılan kuyruklu efsanevi ateş püskürten canavarı. Fotoğrafta, her ne kadar korkunç gözükmese de, kuzey kutupta bulunan Chimaera'yı görebilirsiniz.



Bu Yaratıklar Yaşıyor mu ?

Koca-ayak
Koca-ayak Asya'da görülen büyük maymunlardan olduğu söyleniliyor. Yıllar boyunca birçok görüntüsü kaydedilmiştir. Fotoğrafta ise, İdaho'nun Milli Tarih Müzesi'nde sergilenen birçok ayak izi kalıntısını görebilirsiniz.