3 Aralık 2012 Pazartesi

Muşmula,hindistan cevizi,incir hakkında ne biliyorsunuz ?

Muşmula

|
MuşmulaKış mevsiminde yapraklarını döker. Eğri büğrü gövdesi olanküçük bir ağaçtır. Çiçekleri beyaz ya da pembe renktedir. Meyvesi buruktur ve hoş olmayan bir tadı vardır. Etlidir. İyice olgunlaştığında yenir.

Muşmula, Gülgiller familyasındandır. Kış mevsiminde yapraklarını döker. Eğri büğrü gövdesi olanküçük bir ağaçtır.

Çiçekleri beyaz ya da pembe renktedir. Meyvesi buruktur ve hoş olmayan bir tadı vardır. Etlidir. İyice olgunlaştığında yenir.

Faydaları: Böbrekteki kumların ve taşların dökülmesine yardımcı olur. Bağırsakları çalıştırır.

İnce bağırsak iltihabını, ishali ve dizanteriyi gidericidir. Kan dolaşımını düzenler. Sinirleri kuvvetlendirir. Mide hastalıklarında yararlıdır. Lumbago ve gut hastalığında kullanılır. Anne karnındaki ceninin düşmesine mani olur.




Hindistan Cevizi


Hindistan CeviziVücudumuz bu yağdan diğer yağlara oranla daha kolay faydalanır. Bu yağ hem fiziksel hem de kimyasal özelliği bakımından tereyağına çok benzemektedir.

Hindistan Cevizi çok besleyici, kuvvet veren ve şişmanlatan bir besindir.

Yüksek oranda ama kolaylıkla sindirilebilen yağ içermektedir. Vücudumuz bu yağdan diğer yağlara oranla daha kolay faydalanır. Bu yağ hem fiziksel hem de kimyasal özelliği bakımından tereyağına çok benzemektedir.


Hindistan Cevizi tüm amino asitleri içeren yüksek kalitede protein içeriğine sahiptir. Potasyum, sodyum, magnezyum, ve sülfür bakımından da zengin bir meyvedirdir.


Kurutulmuş hindistan cevizinin enerji değeri oldukça yüksektir. Her 100 gram Hindistan Cevizi 662 kalori içermektedir.


Tek bir hindistan cevizinin suyu vücudun günlük beslenmesi için gerekli olan C vitaminini yeterli bir oranda karşılamaktadır.


Ayrıca, B grubu vitaminlerini de içermektedir. (Niasin, pantotenik asit, biotin, riboflavin, folik asit, tiamin, pyridoxin). Hindistan cevizinin suyu bunların dışında sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir, bakır, fosfor, sülfür ve klor da içermektedir.


Olgunlaşmış kuru bir hindistan cevizi midedeki fazla asit problemlerinin tedavisinde de etkilidir ve hastada rahatlama sağlamaktadır.


Hindistan cevizinin özü sindirim sistemi rahatsızlıkları'nın tedavisinde oldukça etkilidir.


Hazımsızlık, kolit, mide ülseri, ishal, kusama, gaz, dizanteri rahatsızlıklarına karşı da oldukça değerli bir besindir.


Kusmayı yatıştırmak için diğer metotlar başarısız kaldığında hindistan cevizi çok değerli bir besindir.



Tümör Küçülten Meyve İncir


Tümör Küçülten Meyve  İncirİncirin içereriğindeki yüksek oranlardaki protein, vitamin ve mineraller ile hücrelerin yenilenmesini sağlıyor,ayrıca sindirim sistemini de rahatlatıyor.

Mucize meyve incir 11 günde tümörlerin yüzde 39 oranında küçülmelerini sağlıyor. Ayrıca krampları önlüyor ve kemikleri güçlendiriyor. İncirin içereriğindeki yüksek oranlardaki protein, vitamin ve mineraller ile hücrelerin yenilenmesini sağlıyor,ayrıca sindirim sistemini de rahatlatıyor.
İncirin tazesi yaz aylarında, kurusu ise her zaman bulunabiliyor. İncir, özellikle sindirim sistemi için de çok yararlı bir meyve.
İncir, lif deposudur ve gut hastalığını iyileştirici bir enzim olan fisin içermektedir. Bunun dışında çok hafif bağırsak çalıştırıcı özelliği olduğu da bilinir.


İncirin anti-kanserojenik etkisi üzerinde de araştırmalar yapılmaktadır.
Tümöre Karşı etkili!
Japonya’da yapılan bir araştırma sonunda deri altında tümör geliştirilmiş farelere enjekte edilen incir özünün, tümörleri 11 günde yüzde 39 oranında küçülttüğünün tespit edildi.


Bunlar dışında incir, kemik sağlığı, kan pıhtılaşması ve sağlıklı sinir sistemi için gerekli kalsiyumun en yoğun bitkisel kaynağı olduğu bilinmektedir.


Anında enerji sağladığı ve krampları engellediği için sporcular için oldukça faydalı bir besindir. Özellikle kuru incir, demir ve potasyum açısından besin değeri yüksek bir meyvedir.
Doğal Bir Sakinleştirici
İncir, içeriğindeki bazı asitlerden dolayı doğal bir sakinleştirici özelliği taşımaktadır.Besin değeri yüksek bir ürün olan kuru incir, kolay sindirilebilen fruktoz ve glikoz içerir. Protein miktarı pek çok kuru meyvenin iki katından daha fazladır.


Diğer meyveler ile karşılaştırıldığında kalsiyum, bakır, magnezyum, potasyum ve kükürt açısından birinci, Enerji, pantotenik asit, riboflavin, tiamin ve piridoksin açısından ikinci sırayı aldığı görülmektedir.


İncirin içerdiği pektin; bağırsaklarda toksik maddelerin atılması, kandaki kolesterol düzeyinin düşürülmesi gibi faydalar sağlamaktadır.
İnciri nasıl tüketmemiz gerekiyor?
Olgunlaşmamış incirler oda sıcaklığında ve doğrudan güneş ışığı almayan bir yerde, olgun incirler ise buzdolabında saklanmalı. Taze incir ara öğünlerde ya da salataları lezzetlendirmek için kullanılabilir ve kahvaltıda da tüketilebilir.

Kaynak:mucizeiksirler.blogspot.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder