27 Aralık 2012 Perşembe

SUSAM YAĞI NE İŞE YARAR ?




Susam Yağının Faydaları Nelerdir?
Susam Yağı Nelere İyi Geliyor?
Susam Yağının Özellikleri

SUSAM YAĞININ ESRARENGİZ FAYDALARI

Susamdan elde edilen susam yağı, susamın kendisi kadar kıymetli bir üründür. Her şeyin doğalının vücudumuza olan faydaları bilinirken, susam yağı da özellikle cilt üzerine kullanılan badem yağı, çörekotu yağı, zeytinyağı kadar önemli yağlardandır. Yaşlı olsun genç olsun her yaştan insana hitap edebilen, kendine bakım yapmak için en ideal cilt dostu bir yağdır.


NEDEN SUSAM YAĞI
Susam yağının üstün özelliklerinin olmasını sağlayan, yapısında bulunan vitamin, mineral, antioksidanlar ve lesitin bakımından zengin içeriğe sahip olmasıdır. Özellikle A, B ve E vitaminleri bakımından zengin, omega-6 ve omega-9 yağ asitleri içermesi susam yağının değerini bir kat daha artırmaktadır. Mineral olarak ise demir, potasyum, fosfor ve kalsiyum, antioksidan olarak ise susam bitkisine kendi adını veren Sesamol, besamolin ve sesamin antioksidanları içermektedir.

Aslında susam yağı sadece haricen değil, dâhili olarak da kullanılabilir. Her iki türlü de insanın sağlığına hizmet için yaratılmış bir üründür. Bilhassa cilt üzerine tek başına, yaz veya kış mükemmel bir bakım sağlar.

FAYDALARI NELERDİR?

Kuru ciltleri yumuşatır, besler.
Cinsel gücü artırmaktadır.
Anne sütünü artırır.
Ağrılı ve düzensiz menstrüasyonu normale döndürür.
Dâhili kullanımda kabızlığı önler.
Şeker hastalarının dostudur.
Selülitlere uygulandığında oluşacak farklılıkları görebilirsiniz.
Romatizmaya karşı şifalı bir yağdır. Artroz ve kireçlenmelerde eklemlerin kuvvetlenmesini sağlar.
İçerdiği lesitin ve diğer maddeler ciltte uzun süre bozulmadan kalabilir. Bu sayede cildin erken yaşlanmasını engeller.
Susam yağının mantarlara karşı da savaş açtığı bilinmektedir.
Vücutta bulunan saç, tırnak, kaş, kirpik gibi yapıları güçlendirici, varsa kırıkları iyileştirici etkisi bulunmaktadır. Bunun için masaj şeklinde uygulanmalıdır.
Cildi besler, masaj yağı olarak da kullanılabilir.
Banyo sonrası her cilt tipi için sürülebilir.
Güneşe karşı çok güçlü koruyucu etkisi bulunmaktadır. Zaten birçok güneş yağının da terkibinde yer almaktadır.
İdrar sökücü ve gaz çıkarıcı özellikleri bulunmaktadır.
Yapısında bulunan lesitinden dolayı beyin ve sinir hücrelerinin dostudur. Bu kadar yararının yanı sıra susam yağı endüstride de kullanılmaktadır. Özellikle lüks kaliteli sabunlarda, kremlerde, losyon ve şampuanlarda, fırıncılık ürünlerinde, ezilmiş halde tahin ve helvada ve yağının elde edilmesi amacıyla kullanılmaktadır. Aynı zamanda yemeklerde ayçiçeği yağının yerine kullanılarak da insanlara farklı lezzetler sunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder