28 Aralık 2012 Cuma

BİTKİSEL YAGLAR VE ÖZELLİKLERİ

DEFNE YAPRAĞI YAĞI:

Solunum rahatsızlıklarında buğu şeklinde ya da göğüs bölgesine sürülerek tedaviye yardımcı olarak kullanılabilir. Bebeklerde grip ve soğuk algınlığında yine bebeklerin gaz problemlerinde tedaviye yardımcı olarak karın bölgesine, sırta ve ayak tabanlarına masaj şeklinde kullanılabilir.
Ruhsal açıdan, canlı ve enerjik hissetmeye, konsantrasyon arttırmaya ve rahatlamış hissetmeye yardımcı olur. Dahili kullanımında, adet ağrılarının giderilmesinde yardımcı olur. Çok kuvvetli antiseptiktir. Solunum sistemi, ağız ve boğaz iltihaplanmalarında gargara yapmak suretiyle tedaviye destekleyici olabilir. İnhalasyon yoluyla ortam havasını dezenfekte eder.
Kullanılışı: Sabit yağlara eklenerek masaj yapılabilir.
Bir bardak suya 1-3 damla damlatılarak gargara şeklinde kullanılabilir. Dahili kullanımda bir miktar şekere 2-3 damla damlatılarak alınabilir.
Uyarı: Hamilelik döneminde kullanılması önerilmez

HAŞHAŞ YAĞI:

Cildi besleyicidir. Aromaterapide masaj yağı olarak kullanılabilir. Ağrı kesici, keyif verici, uyutucu, öksürük kesici etkileri vardır. Kabızlıkta ve tansiyonun düşürülmesinde etkilidir. Ayrıca saç uzatıcı ve besleyici etkiye sahiptir. Gargara olarak diş ağrılarına karşı kullanılmaktadır.
Günde 2-3 damla bir şeker parçası üzerine damlatılarak veya yarım çay bardağı suya 2-3 damla damlatılarak alınır. Saça friksiyon şeklinde uygulanır. Haricen çıbanlara sürülür.
Uyarı: Aşırı kullanımdan kaçınılmalıdır.Araç kullananlar dikkatli kullanmalıdır çünkü uyku hali verebilir

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI:

Hindistan cevizi yağı protein kaybını azaltarak saç dökülmesini engeller. Hindistan cevizi yağı soğuk havada katılaştığı için kullanmadan önce şişenin sıcak suda bekletilip yağın erimesi sağlanmalıdır. Hazmı kolaylaştırır. Fiziksel yorgunluğu giderir. Saç dökülmesinde etkilidir. Bulantı ve kusmayı giderici etkiye sahiptir. Hindistan cevizi yağı, yıpranmış saç uçlarınıza bakım yaparak yumuşak ve parlak bir görünüm kazandırır.
İltihaplanmaya karşı etkili olduğundan haricen eklem ve kas ağrılarına ve romatizmaya karşı kullanılır. Ayrıca pastalarda esans olarak kullanılır.
Günde 2 defa bir çay bardağı suya veya şekere 2-3 damla damlatılarak alınır.
Haricen uygulanacak yer temizlenir ve bol miktarda yedirilerek tatbik edilir. Ayakta oluşan mantar hastalıklarında da sürülerek kaşıntıyı önler. Masaj yapılarak cilt altında toplanan yağ ve toksit maddelerin terleme yolu ile dışarı atılmasını sağlar.
Uyarı: Hamilelik döneminde kullanılması sakıncalıdır. Fazla miktarda kullanılması halinde başağrısı ve taşikardi belirtisinde zehirlenme olabilir.

ISIRGAN TOHUMU YAĞI:

Bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinmektedir. Cildin yaşlanmasını geciktirir. Dahilen olduğu gibi haricen de kullanılabilir.Dahilen olduğu gibi haricen de kullanılabilir.Dahilen kullanıldığında idame doz sabah akşam 5 er damladır.Faydasının görülebilmesi için en az iki ay sürelik kürler şeklinde kullanılması önerilmektedir. Saçı kuvvetlendirir. Hücre yenileyicidir. Böbrek kumlarını döker. Saç dökülmesini önler. Burun kanamasını giderir. Egzama şikayetlerini giderir.
Savunma sistemini güçlendirir. Romatizma ve mafsal ağrılarını dindirir. Balgam söktürücüdür. Regl döneminin düzenli olmasını sağlar.
Dalak hastalıklarında ve çıbanlarda faydalıdır. Bakteri ve virüs enfeksiyonlarına karşı direnci artırır. Kan temizleyici olarak, miyom küçültücü olarak kullanılır.
Günde 2 defa bir çay bardağı suya veya şekere 3 damla damlatılarak alınır. Saç diplerine masaj yapılarak uygulanır.

JOJOBA YAĞI :

Saça parlaklık ve yumuşaklık kazandırır. Saç şekillendirici olarak kullanılabilir.
Göz makyajı da olmak üzere yüzdeki makyajı kolaylıkla ve nazikçe temizler.
Kuru cildi nemlendirirken , yağlı ciltteki yağı dengeler.
Cilde esneklik kazandırarak karın ve bacaktaki çatlakları önler.
Güneşlenme sonrasında kullanılabilir. Ciltteki yanmayı ve dökülmeyi hafifletir. Cildi yumuşatır. Çizgileri ve kırışıklıkları azaltmak için kullanılır. Kuru ciltleri nemlendirir. Akneleri giderir.
Kuru ve kırık saçları besler ve parlaklık verir. Saç şekillendirici olarak kullanılır.
Saçlara friksiyon yöntemi ile ve cilde masaj yapılarak kullanılabilir.Kuru ve kırık saçları besler ve parlaklık verir. Saç şekillendirici olarak kullanılır.
Saçlara friksiyon yöntemi ile ve cilde masaj yapılarak kullanılabilir.
KULLANIMI: Bir miktar jojoba yağı kuru saça sürülür ve büyük dişli bir tarakla yağın saçın her tarafına eşit şekilde dağılması sağlanır.Saç bu şekilde yaklaşık yarım saat bekletilir ve sonra
şampuanla yıkanır.Böylece saçlarınız yumuşak ve parlak görünüme sahip olur.Bunu yapmaya vaktiniz yoksa şampuanınızdan daha iyi sonuç almak için kullandığınız şampuana 2 tatlı kaşığı jojoba yağı karıştırabilirsiniz.Saç şekillendirici olarak kullanmak için ,az bir miktar jojoba yağını elinize dökün ve saçınıza eşit şekilde
dağıtın. Bunu ıslak yada kuru saça uygulayabilirsiniz.Özellikle dalgalı kuru saçlarda çok iyi sonuç alabilirsiniz.Makyajınızı temizlemek için bir miktar pamuğu jojoba yağı ile ıslatıp makyajlı bölgeye sürünüz.
Nemlendirici olarak kullanmak için kullandığınız nemlendirici kreme iki damla jojoba yağı karıştırılabilir ya da az miktarda jojoba yağını doğrudan cildinize sürebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder