27 Aralık 2012 Perşembe

BİTKİ YAĞLARI (FAYDALI BİLGİLER)

ADAÇAYI YAĞI( ELMA YAĞI):
Elma yağı bebeklerde grip ve soğuk algınlığında yine bebeklerin gaz problemlerinde tedaviye yardımcı olarak karın bölgesine, sırta ve ayak tabanlarına masaj şeklinde kullanılabilir.
Bebeklerde gaz giderici; yetişkinlerde mide gazı giderici, ter kesici ve idrar arttırıcı etkileri vardır. Astıma karşı ve bayanlarda adet düzensizliklerinde etkilidir. Cilt bakım ve temizliğinde kullanılır.
KULLANILIŞI: Bir çay bardağı suya 3 damla damlatılarak günde 1 defa içilir. Yara üzerine direkt tatbik edilebilir.
UYARI: Günde 3 damladan fazla içilmez. Bebeklerde gaz sancısı için kullanımında karın, sırt ve ayak tabanları bir miktar kantaron yağı ile karıştırılarak bu bölgelere masaj yapılır. [...]
ARDIÇ TOHUMU YAĞI:
Toksinlerin vücuttan atılmasında yardımcıdır. Yetişkinlerde sabah akşam beşer damla suya damlatılıp içilir. Kalp yetmezliği soğuk algınlığı ve romatizmal hastalıklarda kullanılır. Burkulma ve çarpma gibi kazalarda ağrı kesici ve hareket kabiliyetini artırıcı özelliği vardır. Astım hastalarında ve idrar tutamayan çocuklarda faydalıdır.
KULLANILIŞI: Bir çay bardağı suya 5 damla damlatılarak alınır.
UYARI: Hamilelikte kullanılmamalıdır. Fazla alındığı taktirde böbrekleri tahriş eder ve idrar yollarında kanamaya sebep olabilir.


AVAKODU YAĞI:
Her türlü cilt için kullanılabilen avakado yağı özellikle kuru yıpranmış ve yaşlı ciltler için idealdir. Cildi nemlendirir ve canlandırır.Yaşlanma belirtilerini yavaşlatır. Avakado yağı çok hızlı bir şekilde cilde nüfuz etmektedir, bu sebeple masaj yağı karışımlarında çok iyi bir taşıyıcı yağdır. Çok hızlı nüfuz edebildiği için kuru ciltlerin nemlendirilmesine ve beslenmesine yardımcı olur.Egzema tedavisinde bitkisel destekleyici olarak kullanılabilir. Cilde masaj yapmak suretiyle uygulanabilir.

BİBERİYE YAĞI:

Kas ve eklem ağrılarında tedaviye yardımcı olarak kullanılabilir. Bunun için 10 damla kantaron yağı ile 6 damla biberiye yağı ve 3 damla kekik yağı karıştırılıp ağrıyan bölgeye sürülüp masaj yapılır. Ruhsal açıdan hafızayı kuvvetlendirmeye ve konsantrasyonu arttırmaya yardımcı olur. Dahili kullanımında, böbrek ve karaciğer fonksiyonlarının düzenlenmesine, kan dolaşımının hızlanmasına böylece dolaşım sistemi problemlerinin giderilmesine yardımcı olur. Kuvvetli antiseptik bir özelliğe sahiptir, böylece akne tedavisinde, tırnak ve ayaklarda gelişebilecek mantar rahatsızlıklarında, vücudun tamamında oluşabilecek viral ve bakteriyel gelişmeleri önlemede kullanılabilir. Biberiye yağının yaygın kullanım alanlarından biri de romatizmal vakalardır. Masaj yapmak suretiyle gerçekleştirilen bu uygulamada biberiye yağı romatizma ve kas ağrılarının giderilmesine yardımcı olur.
Biberiye yağı ayrıca sivilceler üzerine sürülebilir, cilde canlılık verir.
Kullanılışı: Biberiye yağı, bir miktar kantaron yağı ve susam yağı ile karıştırılarak masaj şeklinde uygulanabilir.
Dahili: Bir bardak suya 1-3 damla eklenerek içilebilir.
Uyarı: Hamilelik döneminde kullanılması önerilmez.

BUĞDAY YAĞI:

Zengin A,E ve D vitamini kaynaklarından biridir.Yüksek miktarda protein ve lesitin içerir.Kuru ve çatlak ciltler için etkilidir.Hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur. Hücre yenileyici, yara, yanık ve diğer cilt problemlerinde, kırışıklıklarda etkili olarak kullanılır. Cilt, güneş ve doğum lekelerinin giderilmesinde etkilidir. İçerdiği zengin E vitamini sayesinde güçlü bir antioksidandır.
Bu sayede serbest radikallerin zararlı etkilerine karşı koruma sağlar. Buğday yağı deriye çok hızlı bir şekilde nüfus eder ve cildi güneşin zararlı etkilerinden korumaya yardımcı olur. Hamilelikte meydana gelen çatlakların giderilmesinde kullanılmaktadır.
Kullanımı:
Harici: Cilde masaj yapmak suretiyle uygulanabilir.
Dahili: Günde bir çay kaşığı bir bardak suyla alınabilir.

CEVİZ YAĞI:

Kuru yıpranmış ve yaşlı ciltlerde tercih edilebilir.Saçı besler.Göz çevresindeki kırışıklıklar için ve dudaklardaki çatlamalara karşı kullanılabilir. Ceviz yağı yüksek miktarda linoleik asit ve doymamış yağ asitleri içermektedir. Bu doymamış yağlar sayesinde, tüm cilt problemlerini gidermeye, cildi nemlendirmeye, yaşlanmayı geciktirmeye, cildin yenilenmesine ve kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olmaktadır.
Bununla beraber, ceviz yağı mantar ve parazit gelişmesini önlemede, egzema, sedef gibi rahatsızlıkların tedavisinde bitkisel destekleyici olarak kullanılabilir. . Yüksek emilim özelliği sayesinde iyi bir masaj ve taşıyıcı yağdır. Dahili olarak kullanımında kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur.
Kullanımı:
Harici: Cilde masaj yapmak suretiyle uygulanabilir.
Dahili: Günde bir çay kaşığı bir bardak suyla alınabilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder