29 Aralık 2012 Cumartesi

100 yıl yaşamanın sırrı ne ?

100 yıl yaşamanın sırrı


Az ye çok yaşa: 100 yaşında pek çok kişi 'üç çeyrek' kuralını uygular. Karınlarının üçte biri doyduğu zaman, yemek yemeği bırakır.
Zeytinyağı mucizesi: Son yıllarda yapılan araştırmalarda zeytinyağının hem yüksek tansyon hem de düşük tansyonla ilişkisi vardır. Fazla zeytinyağı tüketilirse tansyon düşer. Hem yemeklerde hem de salatalarda rahat rahat kullanılabilir.
Kuşkonmazın sırrı: Yaşlanmayı geciktirme konusunda etkili olan kuşkonmazda; potasyum, A vitamini ve kansere karşı önemli bir koruyucu olan folate zengin bir biçimde bulunur.
Yiyeceklere banyo yaptırın: Organik besin satın almanız mümkün değil ise; meyve ve sebzelerinizi tuz ve sıcak su karışımı kullanarak yıkayın.
Masaj lüks değildir: Pek çok insan masajı sever ancak bu hep bir lüksmüş gibi düşünülür. Oysa masaj, bağışıklık sistemini güçlendirir, rahatlık verir, kan ve lenf dolaşımını hızlandırır.
Yavaş uyanın: Felç ve kalp krizleri çoğunlukla sabah ile öğle saatlerinde olur. Yataktan fırlayarak kalkmaktansa, yavaş yavaş uyanmak en iyisi.
Kalp krizine karşı siesta: Kalbin üzerindeki baskıyı azaltmanın en iyi yollarından biri, gün ortasında kısa bir uyku çekmek.
Sağlık için 'hah' değin: Çin'de sağlıklı yaşamak için yapılan yaygın bir uygulama, organların sağlığı için iyileşme sesi çıkarmaktır. Yapılması gereken, altı kez nefes verirken, hedeflenen organı kafada canlandırarak uygun sesi çıkarmak: karaciğer için "şuuuuuuu", kalp için "haaaaaaaaaa", mide için "huuuuuuuuu", akciğer için "ssssssssssssssssss", böbrekler için "fuuuuuuuuuuu" ve safra kesesi için "şiiiiiiiiiiiiiiiii"
ALINTIDIR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder