31 Aralık 2012 Pazartesi

Gelecekte insanlık ne olacak ve Dünya nasıl bir yer olacak?


Gelecekte insanlık ne olacak ve Dünya nasıl bir yer olacak?


İnsanlık tarihi boyunca bir çok kişi gelecekte insanların ve dünyanın nasıl olacağı hakkında tahminlerde bulunmuş ve fikirlerini açıklamıştır. Bunlar arasında büyücüler ve kahinler olabildiği gibi, peygamber (tanrının elçisi) denilen insanlar da bazen gelecekle ilgili tahminlerde bulunabiliyorlar. Tabi burada dinimizdeki peygamberleri kastetmiyorum. Genelde bu tahminlerin çoğu yanlış çıkar, fakat bazıları tutturur ve tarihe geçer. Gelecek hakkında tahmin yapanlar ya tümüyle sallıyorlar ya da kendi deneyimleri ve bilgilerini kullanarak mantıklı tahminlerde bulunuyorlar. Fakat günümüzde bu iş artık çok daha ciddi boyutlarda yapılıyor. Fütüristler denilen bu cemiyetin mensupları bilim ve teknolojideki en son gelişmeleri baz alarak gelecek hakkında bazen mantıklı fakat bazen hayal gücümüzü bile zorlayan tahminlerde bulunabiliyorlar. Aşağıda bu fütüristlerin yakın bir gelecek olan 21. yızyılda insanlık ve dünyanın ne halde olacağı hakkındaki tahminlerini okuyabilirsiniz. Fakat bu insanların bir nevi modern kahinler olduğu gerçeğini ve geleceği kimsenin bilemeyeceğini unutmayın.
Ünlü fütüristler İstanbul’daki toplantıda beynin bilgisayara aktarılacağını, insanların genlerinin değiştirileceğini ve yeni ırklar ortaya çıkacağını iddia etti.
Geleceğe şekil vermek ve insanlığı yönlendirmek için çalışan bilim adamları dün İstanbul’da bir araya geldi. İnsanla bilgisayarın bütünleşeceğini açıklayan ve kitabı milyonlar satan ABD’li Ramez Naam soruları yanıtladı. 21’inci yüzyılı “İnsanlığın son yüzyılı” olarak tanımlayan Naam, gelecekte insan beyninin bilgisayarlara aktarılacağını belirterek şunları ileri sürdü:
- İnsanlar artık dünyayı yöneten ırk olmayacak. Teknolojiyle beraber yeni ırklar ortaya çıkacak.
- Gen dizilimini ortaya çıkarmanın maliyeti azalacak.
- Milyarlarca canlının gen dizilimi ortaya çıkınca insanların genleri değiştirilebilecek.
- İnsan geninin kopyaları artırıp azaltılabilecek.
- İnsanlarda olmayan genlerden istenileni eklenebilecek.
- Genler editlenince bağışıklık sistemi kuvvetlenecek.
- Kanserli hücreler çıkartılacak.
- Hastalıklı hücreler değiştirilecek.
- Beyinler taranıp, hücrelerin birbirleriyle olan ilişkisi ve bağlantısı ortaya çıkarılacak. Bu bağlantıları kapsayan bir yazılım geliştirilecek. Trilyonlarca bilgiyi kapsayan yazılım dev bilgisayarlarda depolanacak. IBM Blue Gene projesi bunu yapıyor. Böylece beynin yedeği alınacak. Zihin yeniden programlanacak.
- Zihin yeni bir vücuda ve bilgisayara aktarılacak.
- Beyin aracılığıyla iletişim gerçekleşecek.
- Genetik değişimile insanlar ruh hallerini değiştirecek. Çok mutsuz bir adam neşelenecek. Çekingen ve korkak birisi macera sporu yapıyormuş gibi hissedebilecek.
- Beynin kopyalanmasıyla ölümsüzlüğe bir adım daha yaklaşılacak ama ölümsüzlüğe henüz zaman var. Yaşam uzatılabilse bile bir otobüsün altında kalma riski var

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder