25 Aralık 2012 Salı

EL VE VUCUDUMUZDAKİ ENERJİ NASIL ?


Faydalı Bilgiler

*** Elleriniz araba kapılarına dokununca çarpıyorsa, elektirikli ve elektronik araçları çokca bozuyorsak,huzursuz, işleri ters giden,uykusuz,ruhen,zihnen ve biyolojik olarak sorunlarımız varsa enerji alanlarımızda sorunlar vardır.
Olumsuz (kirli,zayıflatıcı,zararlı) enerjileri vücuttan atamayıp blokajlar oluşturup enerji dengemizi dolayısı ile sağlığımızı bozan en önemli sebep,dünyanın çekim alanına direkt temasımızın azalmasıdır.Her gün en az on dakika çıplak ayakla toprağa ,çimlere, kuma basmamız gerekir.Ellerimizle de ağaçları tutarak çıkış kanallarını aktif tutmak ve olumsuz enerjiyi topraklamak gerekir.Sorunların arttığı dönemde bunu daha sıkça yapmalıyız.Topraklamayı yaparken düşünce gücümüzle de bu sağaltmayı onaylar ve imgelersek daha etkili olur.Saksıdaki veya eve taşınmış toprak değil doğadaki toprak şarttır.
İkinci derecede muslukların iki ucunu ellerimizle tutup bakır su boruları ile (bakır olursa) sağaltabiliriz .Ayaklarımız için de ılık suda eritilmiş rafine olmayan tuzu kullanabiliriz.
***Ellerimizi bağlamayı veya kollarımızı kavuşturmayı alışkanlık haline getirirsek, hem çıkış kanallarını kapatır hem de yin yang dengesini bozarız. Bu durumda olumsuz enerji (negatif enerji terimini kutup olarak kullanmaktayız) ellerden çıkamayıp omuzlarda ve sırtta bloke edilir.Bize de dördüncü çakranın tıkanması , sırt boyun ağrıları,ruhsal sorunlar gibi pek çok soruna yol açar.
Aynı şekilde ayalarda mümkün olduğunca tam olarak yere basmalı ve çapraz,üst üste tutmamalıdır.Ayaklardan çıkamayan olumsuz enerji bize; bel ,bacak, diz, kalça ağrıları ve cinsel ,genital sorunlar olarak geri döner.
***Kadınlarda göbek deliğinin sola doğru iki parmak aşağıda, erkeklerde ise iki parmak alt sağda bulunan ikinci çarka ;kilo alma ,ani korku veya şoklar, duruş bozukluğu ,dengesizce ağırlık kaldırma , ameliyat kesikleri vs gibi sebeplerle yerinden kolayca oynayabilen bir çarkadır.Vücudun tam ortadasın da bulunan dengeyi sağlayan bir çarkadır.Yerinden oynayan ikinci çarka, bize sebebi tıbben tespit edilemeyen pek çok sorunu getirir.Nedeni bulunamayan baş dönmeleri , kulak çınlamaları ,bulantı ve barsak sorunları (kabızlık veya ishal ) denge kaybı gibi pek çok sorunu getirir.
***Birinci çakranın az çalışması; bizde yaşama karşı durgunluk ,içe kapanıklık, isteksizlik , atalet getirir.Çok çalışması ise ; dünyevi hırs , cinsel saplantılar veya tutkular, öfke nöbetleri ve saldırganlık olarak kendini gösterir.
Azlığında kırmızı rengin hakim olduğu giysi, yiyecek mekan döşemes ,değerli taşları kullanıp renk soluması yapmalı, fazlalığında ise tamamlayıcı rengi olan mavi rengi kullanıp etkiyi azaltmalıdır.
***Çok kıymetli bir besin olan bal ,mideye indiğinde mide enzimleri ile karışıp bütün faydalı maddelerini kaybetmektedir.Ağızda ağır ağır eriterek tüketildiğinde , ağızdaki kılcal damarlar vasıtası ile direk kana karışır ve gereken yararı sağlar.Yenerek veya içeceğe karıştırılıp tüketilen bal sadece taddır.
***Yiyecekleri uzun sürede çiğnersek, hem tükürük salgısında bulunan enzimlerle ilk sindirimi başlatır, hem de beynin çiğnediğimiz yiyeceğin kimyasal analizini yapıp, hangi enzimi salgılayacağının tespit süresini sağlarız .Ayrıca her dişin yanında bulunan iki akupunktur noktasını yeterince uyarır ve o meridyenlere uyarı göndeririz.Buda bütün enzim üretimi kadar sindirim boşaltım sistemlerinin düzgün çalışması olarak bize döner.
***Burçlarla şifa taşları arasındaki bağlantı sadece bazı gezegenlerin enerjisine uygun olmasıdır.Ama her evdeki gezegenimiz veya o evin düştüğü burç, yükselen burcumuz,ay burcumuz da ana burcumuz kadar önemlidir.Örneğin maddi sorun için ikinci evdeki burç ve gezegen önemlidir.Evlilik için yedinci ev deki gezegenin ve burcun durumu etkilidir.Sağlık için altıncı evin konumu dikkate alınmalıdır.Rasgele ana burca göre yapılan seçim geçersiz olabileceği gibi ,yanlış seçimde durumu daha zorlaştırabilir.
En iyisi taşın özelliğini inceleyip ihtiyacınızı belirlemek veya iç sesinizi sezgilerinizi dinleyip taşınızı seçmektir.Tabi ki işin gerçek ustası bir bilen bulamazsakYoksa dünyada on iki çeşitte ve kaderde,yaşam modelinde insan olmadığı muhakkaktır.Burçlara göre taş seçmek ihtisas işidir.Sıradan listelere itibar etmeyiniz.Sorunlu çakranızın durumunu tespit edip, aynı renkte olanını güçlendirici,tamamlayıcı olanını dengelemek için de seçebilirsiniz.
***Turmalin :bizi baskı altında tutan olumsuz enerji duvarını aşmamıza yardım eder.Ortaya çıkamamış güçlerimizi ve yeteneklerimizi açığa çıkarır.Sürekli taşıyan başkaları üzerinde kalıcı olumlu etkiler bırakır.Amatistle beraber kullanıldığında etkisi artar.Talihi tetikler,itibar saygı taşıdır.Yaşamla aramızdaki dengeyi kurmamıza yardım eder.
***Aquamarin:Düşleri gerçekleştiren taştır.İşleri ters giden ,kendini ifade edemeyen , şanssız kişiler için yararlıdır.Düşleri gerçekleştiren bereket taşı diye bilinir.Zarafet ,güzellik ve çekicilik getirir.Gögüs hizasında taşınmalıdır.Delinmemelidir.İşlenmemiş ve lazerle boyanmamış olmalıdır.
***Malahit:Denge taşıdır.Vücuttaki statik elektriğin fazlasını alır.Lapis lazuli ile beraber taşınırsa etkisini katlar.Aurayı temizler.Sol elde veya göğüste taşınır.Karamsarlığı dağıtır.Öz güveni pekiştirir.Önemli günlerinizde bir gün toprağa gömülü kalmış malahiti sol tarafınızda göğüs hizasında taşıyın.
*** Rose Kuars: Nefret, suçluluk, kıskançlık, kin gibi olumsuz duygulardan kurtulmamıza yardım eder. Koşulsuz sevginin açığa çıkmasına yardımcı olur. Sevgi taşıdır. Yatıştırıcı sakinleştirici etkisi vardır. Asabi ve fevri insanlara tavsiye edilir . Zihin ruh ilşkisini güçlendirir. Kısmet açıcı taş diye bilinir. Sevgi enerjisini hem güçlü çeker hemde yayar.Şüpheci ve takıntısı olanlara iyi gelir.
***Zebercet: Sebepsiz kalp çarpıntılarına ve korkulara, panik bozukluklara iyi gelir. .Dışarıdan gelen olumsuz enerjileri engeller veya etkisini kırar .Uzak doğunun ve Türk boylarının kutsal taşıdır. Koruyucu taşların en önemlisidir. Melek ışığı diye tanınır. Albeniyi çoğaltır. Huzur ,,bereket, kısmet getirir. Yumuşak salınımlı taş olduğu için sakinleştirici ve dengeleyici özelliği vardır.
***Kaplan Gözü: Konsantrasyonu güçlendirir. Üçüncü gözü açar. Madde ötesi algılamaları güçlendirir. Zor anlarda taşıyana güç ve cesaret verir. Yönetici ve liderlere verilir. Sözünü üstün kılar.
***Agate: Aile saadetini huzuru güçlendirir. Mekanlarda bulundurulur. Bilinci açar. Kaygıyı teskin eder.Tansiyona iyi gelir.İlişkilerin zorlandığı yerlerde bulundurun.
***Vücudumuzun sol tarafı yin ,sağ tarafı yang dır.Düzgün bir enerji bedeninde denge halindedir.Herhangi bir bozulma durumunda diğer taraf amortisör gibi çekerek dengesini sağlar.Bozulma süreci uzarsa sağlıksız denge bozukluğu oluşur.Buda zihnen, ruhen ,bedenen sağlıksız olmamıza ve sorunlara yol açar.Taşların yin veya yang özelliğine göre o tarafımızda güçlendirici veya dengeleyici taşı kullanabiliriz.
İşaret parmağımızı iki kaşımızın ortasına koyup ,baş parmağımızı ve orta parmağımızı burun deliklerinin üstüne koyarız.Sıra ile birini bastırır birinden derin diyafram nefesi alır birinden veririz.Bunu ara ara günde on-on beş dakika uygulamak gerekir.İda ve pingala meridyenlerini aktif tutar .Buda iki meridyeninin ortasındaki kundalini enerjisini tetikler.Sol burun deliğimizden yin sağ burun deliğimizden yang enerjisini nefesle çektiğimiz için, dengeyi tekrar sağlıklı kurmamıza yardımcı olur.
UNUTMAYALIM ;BOZULAN BİR SİSTEMİ NE KADAR ÇABUK ONARIR ORİJİNAL HALİNE DÖNDÜRÜRSEK, İYİLEŞME BU ORANDA OLUR.
Kaynak:bioenerji.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder