28 Aralık 2012 Cuma

BAHARAT YAĞLARI VE FAYDALARI



KARABAŞ YAĞI:

Damar sertliğine, kolestrol ve şekere faydalıdır. Uykusuzluğu giderir. Balgam söker, zindelik verir, egzama yaralarına iyi gelir. Sivrisinek kovucudur.
KULLANILIŞI: Günde 2’şer damla sabah akşam yarım fincan suya damlatılarak kullanılır. Cilde sürülür.

KARANFİL YAĞI:

Kas ve eklem ağrılarında tedaviye yardımcı olarak kullanılabilir.10 damla kantaron yağı 6 damla kekik yağı ve 4 damla karanfil yağı ile karıştırılıp ağrıyan bölgeye masaj yapılır. Ağız ve mide kokularını giderir. Sinirleri uyuşturur, antiseptik ve ağrı kesici olarak kullanılır. Diş ağrılarında etkilidir. Dişeti çekilmesi ve iltihaplarında faydalıdır. Haşere kovucudur.
KULLANILIŞI: 1 fincan suya 2 damla damlatılarak içilir. Diş ağrılarında pamuk üzerine damlatılarak diş üzerine tatbik edilir.

KEKİK YAĞI:

Soğuk algınlığı , grip gibi solunum yolu rahatsızlıklarında tedaviyi destekleyici olarak kullanılmaktadır.Bu amaçla karın,sırt ve ayak tabanlarına birkaç damla zeytinyağı
sürüldükten sonra bu bölgeler 3-4 damla kekik yağı ile masaj yapılır.Karın ağrısı ,hazımsızlık gibi
durumlarında tedaviyi desteklemek için 1-2 damla kekik yağı bir çay kaşığı toz şekere veya 1 adet küp şekere damlatılıp dahilen tüketilir. Kuvvetli antiseptik özelliği nedeni ile soğuk algınlığı, öksürük, bronşit, ağız, boğaz ve bademcik enfeksiyonlarında bronşit, nezle, grip, solunum yolu rahatsızlıklarında tedaviyi destekler. Diş eti iltihaplarına iyi gelir. Kurt düşürücüdür. Alyuvar oluşumunu arttırır. Şeker hastalığına iyi gelir. Yara ve yanıklarda antiseptik olarak kullanılır. Romatizmaya iyi gelir.
KULLANILIŞI: Şeker üzerine 2-3 damla damlatılarak kullanılır. Parmak uçlarıyla masaj şeklinde tatbik edilir. Fazlası sakıncalıdır.
Uyarı: Hamilelik döneminde kullanılması önerilmez.
UYARI:15yaş altındakiler için kekik yağı sadece haricen kullanılmalıdır.

LAVANTA YAĞI:

Baş ağrısı, stres ve kas ağrılarına iyi gelir. Ayrıca güve ve sivrisinekleri uzaklaştırmak için kullanılır. Akneleri ve vücuttaki kötü kokuları giderir. Cilde sürüldüğünde ateşi düşürür. Saçtaki sirkeleri gidericidir.
KULLANILIŞI: Bir çay bardağı suya bir şeker parçası üzerine 3-4 damla damlatılarak alınır. Ayrıca cilde masaj yapılarak kullanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder