30 Aralık 2012 Pazar

Mutlu muyuz ?



Mutlu muyuz ?

Mutluluk... Aşırılıklarda mı? Dengede mi? Aşk da mı? Sevgide mi? Kendi kendine yetebilmede mi? Sürekli olumlu kalabilmede mi ? Sürekli gülmede mi? Düşündüklerini yapabilmede mi ? Yoksa Milliyet bolg yazarlığında mı ? Hepimiz mutluluğu farklı zamanlarda farklı yerlerde arıyoruz. Hayatımızda kendimize sürekli belli amaçlar, hedefler ediniyor, onlara umut bağlıyoruz. Peki mutluluğa ulaşan , tamam ben artık mutluluğu buldum, diyen var mı? Mutluluk denilen şey sakin peşinde sürekli koştuğumuz ama asla şu kısa hayatımızın ulaşamaya elvermediği bir şey olmasın?
Kendimize bir amaç ediniyoruz. Bir şeye bel bağlıyoruz. Onu kendimize hedef ediniyoruz. Sonra ya ondan vazgeçip başka bir amaç ediniyor ya da amacımıza ulaşıyoruz. Peki amacımıza ulaşmamız bizi tatmin ediyor mu? Hayır, eğer etseydi sürekli yeni amaçlar edinmez ,bir yerde bırakırdık öyle değil mi?
Etrafımızda her biri kendi maddi dünyası içinde yaşayan hayatlarından gayet "mutlu" hayvanlar var. Bir elma kurdu yumurtasından çıktığı zaman kendini elmanın, yani yiyecek maddesinin içinde bulur, ekmek kazanma gibi bir derdi yoktur, iş bulma gibi bir derdi yoktur, üzerine düştüğü bir aile sorunu da yoktur, bilim yapma derdi hiç yoktur çünkü ona zaten işini görecek kadar bilim verilmiş, elma içerisinde yaşayabileceği araç gereçlerle donatılmıştır. Kısacası bir elma kurdunun mutlu olmaması için hiçbir neden yoktur. Hayattan hiçbirimizin alamayacağı derecede bir zevk alır. Peki, neden tırnağımız boyunda bir hayvan kadar bile mutlu yaşayamıyoruz ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder