31 Aralık 2012 Pazartesi

Hoşgeldin 2013.. Yeni yıla açık mektup..

Hoşgeldin 2013.. Yeni yıla açık mektup..

Hoşgeldin 2013.. Yeni yıla açık mektup..
 
Sevgili 2013,
Mektubuma başlamadan evvel hususiyeten en derinden selam eder, gözlerinden öperim. Ayrıca 2012'nin de çok çok selamlarını iletirim sana.. 2012 de biz de dört gözle yolunu bekliyoruz, umutlarımız, isteklerimiz, yarınlarımız, hepsini sana yükledik, istiyoruz ve diliyoruz ki beklediğimiz güzel günler seninle gelsin.. Ne kaldı ki şunun şurasında, sayılı saatler var artık buluşmaya..

Koskoca bir 2012 yılını geride bıraktık, acısıyla tatlısıyla, dile kolay, şimdi yeni yılda yeni şeyler söylemek lazım cancağızım.. 2012 çok çekti bizden, çok kahrımızı çekti, neler neler oldu bir bilsen.. Bilemezsin tabii ki nereden bileceksin, ama ben sana satır başları ile anlatacağım 2012'de neler yaşandı ülkemde ve dünyada, anlatacağım ki seni nelerin beklediğini sen de az çok bil istiyorum. Yoo, gözün korkmasın hemen, dünya sadece kötülüklerle dolu değil, ama sakın bütün bir yılın da yılbaşı gecesi seni ilk karşıladıkları şekilde şaşaalı coşkulu sevinç içinde geçeceğini düşünme, Noel babayı ve geyiklerini de ilk ve son defa göreceksin, böyle şatafatlı curcunalı yılbaşı partileri de sadece gelişinde düzenleniyor, ne kadar merakla beklendiğini anla diye, kıymetini bil diye, isteklerimizi gerçekleştir diye ama yılın geri kalanında daha çok dünyamıza pek de yakışmayan şeylerle karşılacaksın, savaşlar, ölümler, acılar, yıkıntılar..

2012'den beklentiler de en az senden beklenenler kadar çoktu emin ol.. Yani zannetme ki dünya yıllardır seni bekliyor dört gözle.. Kimimiz için güzel bir yıl oldu, beklentilerinin karşılığını aldılar, kimimiz için beklentilerin gerçekleşmediği kaybedilen bir yıl oldu, kimi terki diyar eyledi dünyadan, kimileri yeni bir hayata merhaba dedi.. Nihayetinde yepyeni umutlar ve taptaze düşler için gönlümüze seni yerleştirdik.. Her yeni yılda olduğu gibi bu yıl da hayallerimizi yüksek tuttuk dileklerimizi yeşerttik..

Yeni yılda seninle birlikte yeni bir hayata başlayacak olan talihli insanların sayısı da az olmayacak.. Yeni yıl çekilişi ile yeni yılın ilk saatlerinde milyon liralar sahiplerini bulmuş olacak.. Az buz para da değil hani, 40 milyon lira en büyük ikramiye.. Bakalım bu sene kimlerin yüzünü güldüreceksin..

2012'de neler oldu bitti sana anlatacağımı söylemiştim ya.. Hazır mısın sevgili 2013.. Hadi bakalım kısa bir tura çıkalım şimdi seninle beraber ve görelim bakalım 2012 neler getirmiş neleri götürmüş..

*Bütün hayatını Kıbrıs'a ve Kıbrıs davasına adayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, tedavi gördüğü Yakındoğu Üniversitesi Hastanesi'nde çoklu organ yetmezliği nedeniyle 87 yaşında vefat etti.

*Türkiye’de ilk yüz nakli ameliyatı Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde gerçeleştrildi. Uşak’ta beyin ölümü gerçekleşen Ahmet Kaya’dan alınan yüz, Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlı Gebece köyünde yaşayan 19 yaşındaki Uğur Acar’a nakledildi.

*Türk lirasının yeni simgesi tanıtıldı.

*Amerikalı ünlü pop şarkıcısı Whitney Houston, 48 yaşında hayatını kaybetti. Houston, Los Angeles'ta Beverly Hilton Oteli'ndeki odasında ölü olarak bulundu. Muhteşem sesi ve yorumuyla ve tam 415 ödülle Guinness Rekorlar Kitabı'nda "en çok ödül alan kadın şarkıcı" unvanını elinde tutan şarkıcının, 1992 yılında Kevin Costner ile başrollerini paylaştığı "The Bodyguard" filminde söylediği "I Will Always Love You" şarkısı, neredeyse tüm ülkelerin müzik listelerinde uzun süre bir numarada kalmıştı.

*Sivas’ta 2 Temmuz 1993'te Madımak Oteli’nin yakılması ile ilgili dava zaman aşımına uğradı ve düştü.

*Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Time dergisi tarafından düzenlenen "dünyanın en etkili 100 ismi" listesinde yer aldı.

*Patlattığı sızıntı belge ve bilgilerle dünyayıyerinden oynatan Wikileaks'in kurucusu Julian Assange, Güney Amerika ülkelerinden Ekvador'un İngiltere'nin başkenti Londra'daki büyükelçiliğine sığınarak siyasi iltica talebinde bulundu ve kabul edildi..

*Türk Hava Kuvvetlerine ait F-4 Phantom II keşif uçağı radar testi yaparkan Suriye karasularının 1 mil açığında sınır ihlali gerekçesiyle Suriye tarafından düşürüldü

*Afyonkarahisar’da bulunan askeri depoda meydana gelen patlamada 25 askerimiz hayatını kaybetti.

*2011-2012 Türkiye Spor Toto Süper Ligin şampiyonu Galatasaray, Beko Basketbol Liginin şampiyonu Beşiktaş oldu.. Beşiktaş basketbol takımı ayrıca ülkemize FIBA EuroChallenge Kupasını kazandırmıştır.

*"Korkusuz Felix" tarihi denemesini yaptı. Serbest düşüşte ses duvarını aşan ilk insan olarak tarihe geçmeyi hedefleyen 43 yaşındaki Avusturyalı ekstrem sporcu Felix Baumgartner, helyum balonla çıktığı stratosfer tabakasında kendini boşluğa bıraktı ve yere inmeyi başardı. ABD'nin New Mexico eyaletindeki Roswell kenti yakınlarında 850 bin metreküplük helyum balonunun taşıdığı 1360 kilogram ağırlığındaki kapsülle gökyüzüne çıkan "Korkusuz Felix" yaklaşık 39 kilometre yükseklikten atlayarak yere inmeyi başardı.

*ABD'de halk, başkanlık seçimi için sandık başına gitti. Demokrat Parti'nin adayı Barack Obama ikinci kez ABD başkanlığına seçildi.

*İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında, Filistin Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları Komutanı Ahmet el-Caberi hayatını kaybetti.

*Tüm dünya, Maya takvimine göre yeryüzünün 21 Aralık'ta yok olacağı ile ilgili iddialar nedeniyle diken üstündeyken devasa bir asteroit, Dünya'nın yakınından geçti. Kıyamet kopmadı tabii ki..
Ve dönüşü olmayan o gemiye binerek aramızdan ayrılan diğer güzel insanlar.. Şarkıcı Azer Bülbül, milli kayakçı Aslı Nemutlu, eski futbolcu Lefter Küçükandonyadis, tiyatro ve sinema sanatçısı Müşfik Kenter, sinema ve dizi oyuncuları Ünsal Emre, İlhan Kantarcı, Evin Esen, Baykal Kent, Ekrem Bora, senarist Meral Okay, ekranların sevimli Ümit Ustası Ümit Ömer Sevinç, ilk dünya güzelimiz Keriman Halis, şarkıcılar Ayten Alpman, Nilgün Atılgan, eski futbolcu ve teknik adam Erdoğan Arıca, radyo ve tv sunucusu Orhan Boran, son Osmanlı padişahı Vahdettin’in ve son halife Abdülmecit’in torunu Fatma Neslişah, klasik Türk müziği bestekarı Rahmi Kalaycıoğlu, şair yazarlar Abdürrahim Karakoç, Güngör Gençay, Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe, yönetmen ve sinemacı Metin Erksan ve diğerleri.. Mekanları cennet olsun.. Yerleri artık kalplerimizde..

Bu yılın en absürd olayı belki de Maya takvimine göre kıyametin 21 Aralık'ta kopacağı tantanası idi.. Yok Mayalar şöyle dedi, yok Mayalar böyle buyurdu.. İşin ilginci hatta trajikomik olanı ise belki milyonlarca insan da buna inandı.. Maya tutmadı ama.. Olması gerektiği üzere kıyamet falan kopmadı tabii ki.. Hem zaten kıyameti Allah'tan başka kim bilebilir değil mi sevgili 2013.. Ama işte insanlar..

Ve ve veeee tabii ki milyonları kendinden geçiren Gangnam Style.. Koreli şarkıcı Park Jae-sang'unyılı oldu 2012 yılı ancak durum onu gösteriyor ki yeni yılda da Gangnam Style fırtınası esmeye devam edecek.. İlginç figürleri ve at üstünde dıgıdık hareketlerinden mütevellit dansıyla Park Jae-sang'ı yani namı diğer PSY'yi biz çok sevdik, bunu da Youtube'de en çok izlenen klip ünv anı ile tescilledik, senin de seveceğine eminim..

İşte sevgili 2013 sana satır başlarıyla yaşadığımız koca bir yıl.. Şimdi sahne senin.. Söz senin. Sen üzüntülerin felaketlerin değil mutluluğun, başarının, sağlığın ve huzurun yılı olursun inşallah.. Satırlarıma burada son verirken tekrar selam eder gözlerinden öperim.. Hoşgeldin..
***,
HERKESE MUTLU YILLAR YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN
(alıntı)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder