3 Aralık 2012 Pazartesi

hodan otu,karanfil,havlıcan,semiz otu ne işe yarar ?

Hodan Otu

Hodan Otu Hatta sefere çıkan askerlerin cesaret kazanmaları için üzengilerine hodan otu çiçeği sürülürdü.Yapılan araştırmaların sonucunda hodan otunun böbreküstü bezlerini etkilediği

Eski çağlardan beri tüketilen hodan otu (diğer adı ile ıspıt veya kaldirik) kişilerde hoşnut duygular uyandırır, sıkıntıları giderir ve cesaret artırır. Hatta sefere çıkan askerlerin cesaret kazanmaları için üzengilerine hodan otu çiçeği sürülürdü.

Yapılan araştırmaların sonucunda hodan otunun böbreküstü bezlerini etkilediği ve bu nedenle insanları rahatlattığı tespit edilmiştir. Hodan otu yüksek oranda kalsiyum, potasyum ve mineral tuzları içermektedir. Bu nedenle özellikle tuzsuz rejimlerde kullanılan bir bitkidir.
Mayıs-eylül aylarında mavi renkte çiçek açar. Sert tüylü, 15-60 cm yüksekliğinde bir bitkidir. Halk dilinde sığırdili olarak da bilinir. Hodan otu rutubetli yerleri sever. Buruşuk yaprakları ovaldır, çiçekleri de uzun saplıdır. Türkiye'de Marmara, Kuzey ve Batı Anadolu'da yetişmektedir.

Nelere faydası vardır?

- Ter atıcıdır.
- İdrar söktürücüdür.
- Balgamı söktürür.
- Boğaz ağrılarına iyi gelir.
- Öksürüğü gidermede etkilidir.
- Anti-depresif etkilidir.

Hodan otunun kullanım şekilleri:


Sağlık için: Tuzsuz diyetlerde içeriğinde yüksek miktarda mineral tuzları yaprakları kullanılmaktadır. Ayrıca pek çok hastalığa karşı da etkilidir.
Sofrada: Hodan otunun çiçeği salatalarda garnitür olarak kullanılır. Tatlı süslemelerinde de çiçekleri şekerleme yapılarak kullanılabimektedir. İnce doğranarak salata, yumuşak peynir ve sandviçlere konulabilir.
Evde: Başka bitkilerin yakınına ekildiği zaman, gelişimlerini hızlandırır. Çiçekleri ev süslemelerinde kullanılabilir.


Ms hastalığına semizotu


Ms hastalığına semizotuMultiple Sklerozİngiltere'de yayınlanan bir tıp dergisinde, MS hastası bir biyokimyacı bol mağnezyum kaynağı olan semizotu yemenin kendisine çok faydası olduğunu belirtmiştir.

İngiltere'de yayınlanan bir tıp dergisinde, MS hastası bir biyokimyacı bol mağnezyum kaynağı olan semizotu yemenin kendisine çok faydası olduğunu belirtmiştir.

Günde 375 mg. kullandığını söyleyen biyokimyacı böylece MS ataklarının azaldığını söylemiştir.

Bir tabak dolusu buharda pişmiş semizotu 375 mg. doz mağnezyum alınmasında yardımcı olacaktır.



Karanfil


KaranfilKaranfil genel olarak baharat olarak kullanılır.Karanfil ağacı çiçeklerinden elde edilen karanfil yağında hidrokarbür, euganol, salisilik asid ve karyofilin bulunur.

Karanfil: Zengibar'da, Filipinler'de ve Hindistan’da yetişen, kış mevsiminde yaprakları dökülmeyen bir ağaç.

Karanfil ağacı çiçeklerinin tomurcukları da karanfil olarak adlandırılır. Karanfil genel olarak baharat olarak kullanılır.

Karanfil ağacı çiçeklerinden elde edilen karanfil yağında hidrokarbür, euganol, salisilik asid ve karyofilin bulunur. Güzel kokusu vardır ancak tadı acıdır.

Karanfilin Faydaları:


Karanfil mikropları öldürücüdür. Ağrıları keser.


Sinirleri uyarır. Kolay hazmetmeyi sağlar. Mide ve bağırsak gazını söktürür.


İştah açıcıdır. İshali keser. Bedensel ve zihinsel yorgunluğu gidermek konusunda etkilidir.


Cinsel arzuları artırır. Doğumu kolaylaştırır.


Karanfil ağız kokularını giderir. Diş macunlarında Karanfil esansı kullanılır.


Havlıcan


HavlıcanZencefilgillerden, ıtırlı bir bitkidir. Doğu Asyada yetişmektedir. Kök sapları baharat olarak kullanılmaktadır. İçeriğinde "Alpinol" ve "Alpinin" gibi maddeler vardır.

Havlıcan: Zencefilgillerden, ıtırlı bir bitkidir. Doğu Asyada yetişmektedir. Kök sapları baharat olarak kullanılmaktadır. İçeriğinde "Alpinol" ve "Alpinin" gibi maddeler vardır.

Havlıcanın Faydaları : İştah açar. Tükürük ifrazatını artırır. Göğsü yumuşatır. Vücudun güçlenmesini sağlar. Mide ve bağırsak gazlarını önler.İdrar söktürür.

Mideyi kuvvetlendirir. Hava yutmayı önler, ağız kokusunu giderir


Romatizma ve gut hastalığının şikayetlerini hafifletir.Grip ve soğuk algınlıklarında vücudun ısınmasını sağlar.


Baş ağrısı ve baş dönmelerini dindirir.

Kaynak:mucizeiksirler.blogspot.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder