50 milyon yıl sonra dünya dünyanın 50 yıl sonraki hali 40 yıl sonraki halim

Milyonlarca yıl sonra Dünyanın Hali
Herkesin malumudur, 7-8 milyar yıl sonra Güneş kırmızı bir dev olacak Dünya'yı da yutacak vs vs.

O kısmını sormak istemiyorum. Benim daha ziyade merak ettiğim mesela 7-8 milyar yıl sonra Dünya değil de, mesela 1 milyar yıl sonra Dünya. Teknolojik gelişmelerin savaşların sonuçları da elbette tüm Güneş sisteminin kaderini değiştirebilir fakat tüm beşeri faktörlerin devre dışı kaldığını düşünün. Şu ana kıyasla ne gibi farklar olacak o zamanın Dünya'sında?

Örneğin, Dünya-Ay arasındaki çekim etkisi sebebiyle Ay'ın hep aynı yüzünü görüyoruz. Aynı etki sebebiyle Dünya'nın da dönüş hızı gittikçe yavaşlıyor ve uzak bir gelecekte Dünya'nın hep aynı yüzü Ay'a bakıyor olacak (değil mi?). Şimdi aklıma gelen sorular:

1- Acaba o gün geldiğince Dünya'nın hangi yüzü daima Ay'ı görüyor olacak?
2- Üstteki soruya cevap vermek günümüzde bilimin geldiği noktayla mümkün mü, şimdi değilse bile ilerde mümkün olabilir mi ve cevaplamak için neyi hesaplayabilmemiz gerekecek?
3- Benzer çekim etkisiyle gelecekte Dünya'nın da bir yüzü daimi olarak Güneş'e çevrilecek mi?
4- Güneş'in kendi çevresinde dönmesi yaklaşık 25 günde tamamlanıyor, bu Dünya'nın 365 gün olan dönüş süresini hızlandırıyor mu?

Bilim ve Teknik dergisinin Ekim 2007 sayısında vermiş olduğu Jeolojik Zamanlar adlı CD'de şu görüntüler var. Gömeyenler için.
Milyonlarca yıl sonra Dünyanın Hali
Milyonlarca yıl sonra Dünyanın Hali
Milyonlarca yıl sonra Dünyanın Hali
Milyonlarca yıl sonra Dünyanın Hali


Gelecekte, Dünya'nın 7-8 milyar sonraki kaçınılmaz sonundan çok çok daha önce, Dünya'nın bir yüzü hep Güneş'e dönük hale gelecek ve Ay da hep bir yüze bakıyor duruma gelecek (Aynı yüz mü başka bir açıda mı durar elbette bilmiyorum). Dünya'nın Güneş çevresinde dönüşü çok hızlanacak ve 25-30 günde bir yıl tamamlanacak, Ay'ın Dünya etrafındaki dönüşü bugünkünden (27 gün) çok farklı olmayacak. Dünya'nın bir tarafı kavurucu derecede sıcak diğer tarafı dondurucu derecede soğuk olacak.

http://www.webhatti.com/resim-galerisi/441273-milyonlarca-yil-sonra-dunyanin-hali.html