23 Temmuz 2013 Salı

kahvaltının önemi,

kahvaltının önemi,

Sabah kahvaltı yapamıyorum diyorsanız bu yazıyı mutlaka okuyun.Kahvaltının önemini okuyunca kahvaltı daha zevkli bir hale gelecektir.

Kahvaltı atlamanın telafisi yok. Sonucunda ölümcül kalp hastalıkları sizi bekliyor.
Belki bir simit veya bir poğaçayla geçiştiriveririz bu hayati öğünü..



Kahvaltının zihinsel ve fiziksel performans üzerinde önemli oranda etkisi olduğunu ortaya koyan yüzlerce araştırmanın ardından bu öğünü atlamanın ölümcül kalp hastalıklarına yol açtığı da ispatlandı.

Hastane kapılarından uzak kalmak için yapmanız gerekense kısacık zaman ayırmak ve bu ürünlere sabah sofranızda yer vermek.

Akciğerleriniz için bir bardak portakal suyu ve mango ,üzerine ayçekirdekleri serpilmiş bir kase yoğurt..ciğerlerinizi korumak, temizlemek,vücudunuzu ve hücrelerinizi koruyacak antioksidantı almanız için birebir.

Yağı alınmış süt ve yulaf

Bu sayede kemiklerinizi koruyacak vitamin D ve Kalsiyumu alabilirsiniz.
Beyniniz ve depresyonu alt etmek içinse bir kâse çilek ve böğürtlen yeterli. Çilek beynin yaşlanmasını durduracak mükemmel bir meyve.

Renkli gıdalar aynı zamanda duygu durumunuzdaki keyifsizliği de gideriyorlar ve sizi daha neşeli yapıyorlar. Sabah trafiğine çıkmadan önce herkesin bu gıdalardan alması sanırız çok şeyi değiştirecek.


Fazla kafein aynı zamanda doğurganlığı etkiliyor. Kahve ve çay yerine papatya çayı içebilir, müsli ile de vücudunuza gereken B vitamini, çinko, selenyum ve vitamin E ’yi verebilirsiniz.
Bunların hepsi yumurtalık ve sperm kalitesi için olmazsa olmaz vitaminler ve mineraller.

işte size farklı bir kahvaltı
Kırmızı biberli omlet ile maydonoz ,kayısı size lütein hormonunu üretmenizi sağlayacak.Bu da hormonlarınızın ve gözlerinizin ilacı olacak.Karanlıkta bile görmenize yardımcı olacak.
Bir kase kiraz, havuç suyu, yumurta ve domatesten oluşan kahvaltı ise bir başka seçenek. Böyle bir kahvaltının cildinize neler kazandıracağına inanamazsınız. Cildiniz sıkılaşarak, cildinizin yapıtaşlarından kolajen salgılamanız artacak.

Muz, yoğurt ve çavdar ekmeğinden oluşan bir kahvaltı da formunuzu korumanızı sağlayacak probiotik bakterinin üretilmesine yardımcı olacak.
İşte bunlar size hayatınızı kurtaracak sadece birkaç seçenek. Tercih yine de size kalmış.
Alıntı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder