23 Temmuz 2013 Salı

•Bitkisel Çayın Faydalarını biliyor musunuz?

  • Bitkisel Çayın Faydalarını biliyor musunuz?
  • Bitkisel Çayın Faydalarını biliyor musunuz?
    Günümüzde neredeyse herkes bitkisel çayların faydalarından öyle yada böyle bir şekilde haberdar. Gerek televizyon programları gerekse internetin yaygınlaşmasıyla birlikte insanlar sakinleşmek için, muhtelif ağrılar için, zayıflamak için, vücut şişkinliğinden kurtulmak için çeşitli bitkisel çaylar kullanıyor.
    Akla gelebilecek her hastalık için neredeyse bir bitkisel çay bulmak mümkün. Yazımızda birkaç örnek verelim ama unutulmaması gereken bir nokta vardır. Ne kadar faydalı olduğu bilinsede her bitkisel çay bilinçsizce tüketilmemelidir. Yan etkileri olabileceği düşünülmeli ve uzman tarafından görüş alınmalıdır.
    Adaçayı: Soğuk algınlıklarında fayda sağlar. Menopoz ve regl dönemi sıkıntılarını azaltıcı etkisi vardır.
    kuşburnu çayı : C vitamini bakımından zengindir, vücuda direnç sağlar, ayrıca iyi bir ödem söktürücüdür.
    yeşil çay: Grip ve soğuk algınlığına karşı koruyucudur. Kan dolaşımını düzenler. Cildi, deri kanserine yol açan ultroviyole ışınların zararından korur.
    Ihlamur: Ödem indirir. Yatıştırıcı, göğüs yumuşatıcı ve balgam söktürücü özelliği vardır. Balla karıştırılıp içilirse mide ülserine faydalıdır. Kan dolaşımını düzenler.
    Papatya ve zengcefil çayı: hazımsızlığı düzenlemeye yardımcıdr, şişkinlik hissini azaltır. Papatya çayı stres ve uyku problemlerini gidermeye yardımcıdır. Zencefil bulantıları önler.
    Rezene çayı: rahim kasılmalarını uyarıcıdır.
    sinameki çayı: müshil etkisi vardır. Gaz söktürücü özelliği vardır, hazmı kolaylaştırır.
    Nane-limon çayı: Mide bulantısı, mide ekşimesi gibi sindirim sistemi şikayetlerine iyi gelir.
    Böğürtlen çayı: Ağız yaralarına iyi gelir.
    Melisa çayı: Yatıştırıcı, gaz söktürücü, terletici ve antiseptik etkilere sahiptir. Huzursuzluğu ve sıkıntıları gidermesiyle bilinir. Hafıza zayıflığını önler.

    http://www.forumdas.net/portal/saglik-ve-guzellik/bitkisel-cayin-faydalarini-biliyor-musunuz-424/

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder