23 Aralık 2012 Pazar

Tere tohumunun faydaları neler ?

Tere tohumunun faydaları – Tere tohumu nedir ne işe yarar


Tere tohumu 150x150 Tere tohumunun faydaları   Tere tohumu nedir ne işe yarar
Tere tohumunun faydalarını biliyor musunuz melek’ler? Tere tohumu çok faydalı bir bitkiymiş, gelin hep birlikde faydalarını öğrenelim.

→ Sabahları aç karnına bir çay kaşığı tere tohumu ve bir tatlı kaşığı bal karışımını yer ve üzerine bir bardak sıcak su içerseniz hızla kilo verdiğinizi görürsünüz. Tere tohumunun metabolizma hızlandırıcı etkisi, bunu sağlar. Tadı acı olduğundan, bal miktarını fazla tutmakta fayda vardır.
→ Kuvvet verici, vitamin noksanlıklarına karşı ve iştah açıcı olarak kullanılır.
→ Afrodizyak özelliği vardır.
→ Hastalıklara karşı direnci arttırır.
→ Sigaranın zararlarını azaltır.
→ Tere tohumu suyu, saç dökülmesi ve kepeklenmeyi önler.
→ Tere otunun yenmesi, balgam söktürür.
→ Bir çay kaşığı tere otunu, bir bardak soğuk suyla tüketirseniz, vitiligo’ya iyi gelir.
→ Tere tohumları ,yaklaşık susam çekirdeği ebatlarında ama daha koyu parlak kırmızı renktedir. *Tere tohumunu aktif troid rahatsızlığı olanların kullanmasını önermem. Ama troidi yavaş çalışan pek çok kişinin verdiğim önerilere göre bilinçli kullanıldığında daha rahat kilo verdirdiğini gözlemledim.
→ Tabii ki tere tohumu tek başına zayıflama için bir mucize değildir, asla öyle algılanmamalıdır. Fakat bazı durumlarda ek bir yardım sağlayabilir. Bazı firmalar tere tohumunun haplarını da piyasaya çıkarmışlar. Ancak fiyatları bana biraz yüksek geldi.
→ Tere tohumunun tadı şiddetli buruk acıdır.Çekirdek halinde değil de öğütülmüş olarak almak daha uygundur.
→ Tere tohumunu balla karıştırın.Üzerine sıcak su için
→ Tere tohumunu , tadı çok buruk olduğundan 1 veya 2 küçük kahve kaşığı iyi,kaliteli bir balla karıştırıp yerek daha uygun olur.Tere tohumunu sabah aç karnına yuttuktan sonra üzerine bir fincan da sıçak su içmek etkisini arttırarak emilimine yardımcı olur.
→ Tere tohumu ülkemizde yetişen,pahalı olmayan,doğal bir bitkidir. Tere tohumu kadar olmasa da yeşil,taze tere yapraklarının da kısmen canlandırıcı etkisi olabilir.
Önemli Uyarı: Aktif mide ülseri,kanaması,ve mide rahatsızlığı olanlara tere tohumunun buruk acı tadı daha da rahatsız edici gelebilir.Bu kişilerin tere tohumunu dikkatli kullanmasını öneririm.
Neredeyse bin bir derde devaymış tere tohumu değil mi melek’ler?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder