17 Aralık 2012 Pazartesi

Spor yapmak için önemli nedeniniz var

Spor yapmak için önemli nedeniniz var


Aktif bir yaşam için bedenimizinde hareket halinde olması gerekir. Spor yapmak işte tam burada önem kazanıyor
Aktif bir yaşam sürüyor musunuz? Spor yapıyor musunuz? Hayatınızda bu sorulara mutlaka yer vermelisiniz ve günlük yaşamınızı düşünerek ne kadar hareketli olduğunuzu irdelemelisiniz. Hareketin ve aktif bir yaşamın çok önemli faydaları var Kuşkusuz. Sizinde hayatınızı hareketlendirmeniz için en önemli neden üzerinde;

Formunuzu korumak ve biçimli bir vücut için. Fiziksel olarak aktifseniz kilonuzu korumak kolay olur. Sağlıklı kilo vermek için de fiziksel aktivitenin gerekli olduğu herkes tarafından kabul edilmiştir. Hareketli olduğunuz sürece hem vücudunuzu daha iyi korursunuz hem de yaşınız ilerledikçe aynı kiloda kalabilirsiniz.

Kalori Hesapları yapmamak için. Yaptığınız spor sürece beslenmeniz daha çeşitli ve zengin olabilir. Arada yapacağınız kaçamaklar ve sevdiğiniz yiyecekleri tüketmek sizi mutlu eder. Hareketli olduğunuz sürece sevdiğiniz yiyecekleri tüketerek kilonuzu daha kolay korursunuz.

Daha az sağlık riski için. Spor pek çok sağlık sorunundan korumaya yardımcı olur. Kalp hastalıkları, diyabet, yüksek tansiyon, kolesterol yüksekliği her gün olmasa da 4-5 gün 30 dakika yürüyüş yapın için.

Güçlü kemikler için. Vücut ağırlığınızı taşıdığınız yürüyüş, koşu, ağırlık kaldırma, futbol vb. gibi sporlar kemiklerinizin daha güçlü OLMASINI sağlar. 35 yaşını geçenlerde bu tarz egzersizler güçlü kemik yapisini sürdürmeye ve kırık risklerini azaltmaya yardımcıdır. Osteoporozdan korunmak için de kemiklerimizin sağlığı çok önemlidir.

Güçlü kaslar için. Spor kemikleriniz için olduğu kadar kaslarınız için de gereklidir. Güçlü kaslar daha iyi hareket edebilmenizi sağlar. Kalp de bir kastır ve egzersiz Yaptığınız sürece Kalbiniz kan ve besinleri daha iyi pompalar.

Daha dayanıklı olmak için. Fiziksel olarak aktif olduğunuz sürece kolay yorulmazsınız ve gün boyu daha dayanıklı olursunuz.

Daha iyi ruhsal durum ve mutluluk için. Yaptığınız spor sürece kendinizi daha iyi hissedersiniz. Salgılanan endorfin hormonu rahatlamanızı ve stresle daha iyi baş etmenizi sağlar.

Daha iyi bir uyku. Düzenli spor yapmanız vücudunuzun rahatlamasını ve duygusal gerginliğinizin ortadan kalkmasına yardımcı olduğu gibi düzenli ve kalite uyumanızı da sağlar.

Sakatlanmaları önlemek için. Hareketli olmak daha esnek olmanızı ve kaslarınızın güçlü OLMASINI sağlar. Bu da tehlikeli durumlarda daha aktif davranmanızı, kaçmanıza, sıçramanıza ve dengenizi iyi korumanıza yardımcıdır.

Uzun süre kendinizi genç hissetmek için. Yapılan çalışmalar fiziksel aktivitenin yaşlanmayı geciktiren etkileri olduğunu gösteriyor. Hem vücudunuz hem ruhunuz sağlıklı olursa genç kalmanız daha kolay.

Sporcular için Protein Efsanesi

Fazla protein tüketiminin kas yapımını arttırdığını düşünür çoğu kişi. Fakat gerçekte antremanla kas yoğunluğu ve gücü artar. Gerekenden fazla protein tüketmek farklılık yaratmaz. Farklılığı yaratan kasları daha çok çalıştırmaktır. Ayrıca fazla protein vücutta daha sonra kullanılması için protein olarak depolanmaz yağ olarak depolanır. Aslında sporcular için gereken protein spor yapmayanlardan biraz daha fazladır. Asıl önemli olan karbonhidratlardır. Kasların temel enerji kaynağı karbonhidrattır ve sporcular için diyetin% 60-65 i karbonhidrat olmalıdır. Egzersize devam edebilmenizi saglayan karbonhidrattır.

Kilo vermek için bile olsa spor yapıyorsanız karbonhidrat tüketiminizi azaltıp proteinlere yüklenmeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder