İşte Tıbbın Çıkmazı: Tuz Zararlı
mı Yararlı mı?
Belçika'daki Leuven Üniversitesi uzmanları
tarafından 3.681 kadın ve erkek üzerinde yapılan araştırmada; günde 1 çay
kaşığının altında tuz tüketen kişilerin, daha fazla tuz kullananlara oranla %56
daha yüksek kalp krizi riski olduğu belirlendi.
Araştırmada ayrıca çok tuz tüketen kişilerin yüksek
tansiyon riskinin de artmadığı görüldü. 1 çay kaşığı tuz
yaklaşık 5-6 grama denk geliyor. Sonuçları Amerikan Tıp Birliği
Dergisi'nde yayınlanan araştırma, şimdiye kadar tuz ile ilgili bilinen
tüm bilgilerin üzerinde bir şüphe bulutu oluşturdu. Dünya Sağlık
Örgütü başta olmak üzere önde gelen tüm sağlık kuruluşları, günlük tuz
tüketiminin 4 gramı aşması durumunda kalp ve tansiyon riskinin yükseleceği
uyarısını yapıyordu.
Sağlık uzmanları bu son araştırmanın sonuçlarının doğruluğu
konusunda şüpheleri olduğunu duyurdu.
Güncelleme:
22/12/2012
haber.gazetevatan,
haber.gazetevatan,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder