5 Aralık 2012 Çarşamba

Hangi içecek ne zaman içilmeli?

Hangi içecek ne zaman içilmeli?
Çalışmalara göre yetişkin bir kadının günde 2,7, erkeğin ise 3,7 litre sıvı alması öneriliyor. Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, suyun yanı sıra çay, maden suyu, meşrubat, süt, ayran, kefir ve çorba gibi sıvıların da günlük ihtiyacı karşılamada etkili olduğunu söyledi. Enç, hangi içeceği hangi durumlarda içmenin yararlı olacağını ise şöyle anlattı:

“Uyanır uyanmaz güne ılık bir bardak su içerek başlamak, vücudumuzu tüm toksinlerden arındırmaya yardımcı olur. Süt veya ayran tüketmek, kas yapımında etkilidir. Öncelikle kış aylarında aktivite azaldığı ve metabolizma yavaşladığından kilo kontrolünde yeşil çay önemli bir destek sağlar. Çünkü taze limon sıkılarak içilen yeşil çayın hem yağ yakıcı hem de metabolizma hızlandırıcı etkisi var. Yorgunluğu atmak için taze sebze suyu tercih edilebilir. Nane ve ayva kabuğunun kaynatılarak içilmesi mide bulantısını hafifletebilir. Soğuk algınlığı için ise ıhlamur ve adaçayı tüketmekte fayda var.

GÜZEL NEFES İÇİN MAYDANOZ VE KEKİK SUYU
Isırgan yaprağı çayı ağız yaralarına iyi gelirken; sıcak bir bardağa yağsız süt ve içine çubuk tarçın atarak yapılan içecek iyi uyumaya yardım eder. Kefir, sindirim sisteminin daha düzenli çalışmasını sağlar ve kemik yoğunluğunun korunmasında etkili olur.

Maydanoz veya kekik suyu nefesin güzel kokmasını sağlar. Diyette sıkıntı yaratan önemli konulardan biri de gaz problemidir. Ana yemeklerden sonra içilecek rezene çayı, bu şikayetin giderilmesinde etkili olur. Ayrıca ödem sorununda maden suyunun içine nane veya maydanoz koyarak içmek, hem C vitamini açısından hem de ödem sökücü özelliğinden dolayı yararlıdır.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder