2 Aralık 2012 Pazar

Hakikibal Nedir, Hakiki Bal Nasıl Anlaşılır ?


Hakikibal Nedir, Hakiki Bal Nasıl Anlaşılır, Hakiki Bal Donar mı, Hakiki Bal Nedir, Hakiki Bal

Doğada bulunan bitki ve çiçeklerden bal arıları tarafından üretilen katkısız bal hakiki bal olarak tanımlanabilir.
Hakiki bal ile ilgili olarak en çok merak edilen sorular, hakiki bal nerede bulunur, hakiki bal nasıl anlaşılır, hakiki bal nerden gelir gibi sorulardır. Hakiki bal, yayla bitki özlerinden, yayla çiçeklerinden gelen şifadır. Kendi üretimimiz olan birinci kalite ballarımız hakiki bal olup, yayla bitki özlerinin, yayla çiçeklerinin kokusunu hissedersiniz. İşini vicdanıyla yapan bir arıcının balı hakiki bal olup, bu nedenle de gereken değerin verilmesi gerekir diye düşünüyoruz.
Ülkemiz bal, arı sütü gibi arı ürünleri üretimine uygun bitki örtüsüne, çiçek zenginliğine, eşsiz yaylalarına sahip iken, insanlarımızın hakiki bal nasıl anlaşılır, hakiki bal donarmı, hakiki bal nerede bulunur, hakiki bal şekerlenirmi, hakiki bal nasıl olur, hakiki bal nerede bulunur, hakiki balı nasıl anlarız, hakiki bal üretimi nerede yapılıyor, bal hakiki mi, hakiki saf bal satan yer, İstanbul’da hakiki bal, İzmir’de hakiki bal, Ankarada hakiki bal gibi soruların oluşması ve bir balı satın alırken, hakiki balmı, hakiki bal değilmi şeklinde tereddüt etmesi, hakiki bal olmadığını düşünmesi, kurunun yanında yaş da yandığı için, hakiki bal üreticileri açısından çok üzücü bir durum olmaktadır. Bu nedenle, bir arıcının büyük emek ve zaman harcayarak ürettiği hakiki bal, değeri bilinmesi gereken bir üründür.
Gercek hakiki balın değeri: Her nekadar marketlerde çok ucuza bal satılıyor olsa da hakiki balın gerçek değeri hakiki balı üreten arıcı ile hakiki bal tüketmek isteyen tüketici açısından önemlidir.
Hakiki bal üretimi, hakiki anzahar balı değeri: Yüksek rakımlı Sivas ve Malatya yörelerimizin yaylalarında, binbir çeşit doğal organik yayla çiçeklerinden, çalışkan kafkas ırkı balarılarımızın üretimi olan, %100 doğal, saf, katkısız hakiki anzahar balı, birinci kalite hakiki bal olup, siz değerli müşterilerimize mümkün olan en uygun değere sunulmaktadır.

Hakiki Bal Nasıl Anlaşılır, Hakiki Bal Donarmı, Hakiki Bal Nasıl Olur

Hakiki balın nasıl üretildiğini düşünürsek arılar bulundukları ortamdaki bitkilerden balı üretirler. Örneğin arıların bulunduğu ortam çam ormanı, kestane ağaçlarının bulunduğu bir ortam veya binbir çeşit çiçeklerle bezenmiş bir yayla olabilir. Öyleyse hakiki balın rengi, kokusu, tadı, gibi bir balı oluşturan tüm özellikleri, bal arılarının konduğu bitki ve çiçeklerinin özelliklerine bağlı olarak değişmektedir. Bizim ballarımız yaylada üretilmektedir. Balın konulduğu kavanozun kapağını açtığınızda binbir çeşit çiçeklerle bezenmiş yayla kokusunu alabilirsiniz. Tadı binbir çeşit bitkilerin arılar tarafından işlenmesi ile oluşmuş kendine özgü tadı verir. Rengi arıların konduğu çiçeklerin renk karışımının arılar tarafından işlenmesi ile oluşmuştur.
Hakiki Bal Kristalize Olurmu (Hakiki Bal Şekerlenirmi), Hakiki Bal Donarmı: Balı üreten arıların konduğu çiçekler ve balın bulunduğu ortamdaki ısı değerleri, balın kristalize olmasına diğer bir deyişle balın şekerlenmesine sebep olur. Bal değişik yapı taşlarından oluştuğundan depolama sırasında bile yapısal olarak sürekli değişikliğe uğrar. Balın kristalize olması yani balın şekerlenmesi hakiki bal olmadığı anlamına gelmez. Kristalize olan balda bozulma olmayıp, balı üreten arıların konduğu bitkilere göre oluşan doğal bir durum olup, balın kalitesini etkilemez. Balın birtakım ısı değerlerinde belirli bir süre bekletilme işlemine tutulması kristalleşmesini önleyebilir. Örneğin balın önce sıfır derecede beş hafta bekletilmesi sonrada 14 derecede tutulması balın kristalleşmesini önleyebilir. Bal değişik yapı taşlarından oluştuğundan depolama sırasında bile yapısal olarak sürekli değişikliğe uğrar. Kristalize olmuş bir hakiki balın tekrar eski haline dönmesi için bal kabı ılık su dolu bir kap içerisinde bekletilerek çözülmesi sağlanır. Balın muhafaza edildiği kap hiçbir zaman doğrudan ateş ile temas etmemelidir. Balın muhafaza edildiği kaplar, gıdayla temas ettiğinden balın kalitesini bozmayacak malzemelerden yapılmış olmalıdır. Örneğin, cam malzemeden yapılmış yada lak kaplı tenekeler olabilir.
Hakiki Bal Nerede Bulunur, Hakiki Anzahar Balı: Öncelikle hakiki bal üretimi nerede yapılıyor sorusuna cevap vermek gerekir. Ballarımız hakiki saf bal olup, yüksek rakımlı yaylalarda, doğal organik çiçeklerden beslenen kafkas arılarımız tarafından üretilmektedir.
dogalorganikbal@gmail.com,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder