9 Kasım 2012 Cuma

AĞIZ KOKUSU VE TEDAVİ YOLLARI

Ağız kokusunu yenin    AGIZ KOKUSU


Halitoz olarak da bilinen kronik, şiddetli ağız kokusu problemi yaşıyorsanız, etkili bir tedaviye karar verilebilmesi için nedenin tespit edilmesi önemlidir. Halitozun pek çok nedeni vardır, bunlardan bazıları:

  • Kuru ağız. Ağzınız aşırı kuruysa, kalan yiyecek parçacıklarını yıkayıp temizlemek için yeterli tükürük olmayacaktır; bunlar dişler üzerinde birikirse hoş olmayan bir kokuya neden olabilir.
  • Enfeksiyonlar. Başka herhangi bir nedeni tespit edilemeyen ağız kokusu vücudun başka bir yerindeki enfeksiyona işaret ediyor olabilir. Kronik ağız kokusu problemi yaşıyorsanız ve diş hekiminiz ağız sağlığınızla ilgili herhangi bir problem olmadığını söylüyorsa, kontrol için doktorunuza başvurun. Ağız kokusu solunum yolu enfeksiyonları, kronik sinüzit ya da bronşit, diyabet ya da karaciğer ve böbrek problemleri dahil olmak üzere bir dizi rahatsızlığın işareti olabilir, bu nedenle problemin göz ardı edilmemesi önemlidir.
    Ağız kokusunu iyileştirmenin en iyi yolu, ağız kokusuna neden olabilecek yiyecek parçacıklarının ve bakteri plağının temizlenmesi için günde iki defa dişlerin fırçalanması ve günlük olarak diş ipiyle temizleme uygulaması dahil olmak üzere kapsamlı bir ağız bakımı rutini uygulamaktır. Ağız çalkalama suyu ağız kokusunu ancak kısa süreli olarak giderir ve kronik bir probleminiz varsa diş hekiminiz bakteri plağını kontrol altında tutmak için antimikrobiyel bir ağız çalkalama suyu önerebilir.
  • Tütün kullanımı. Sigara içiyorsanız, bırakın. Ağız kokusunun başka nedenleri de olabilir ancak tütün kullanımı ağız kokusunu garantiler. Sigarayı bırakmaya hazırsanız, doktorunuzdan ya da diş hekiminizden öneri ve destek isteyin.
  • Yedikleriniz ya da yemedikleriniz. Sarımsak gibi bazı yiyecekler ağız kokusuna katkıda bulunur ancak bu geçicidir. Kan tarafından absorbe edildiğinde koku nefes aracılığıyla çıkar ancak kötü koku vücudun yiyeceği sindirmesine kadar devam eder, dolayısıyla hızlı bir çözüm yolu yoktur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder