26 Kasım 2012 Pazartesi

Baş ağrısının nedeni nedir?

Baş ağrısının nedeni nedir?

Baş ağrıları, kronik ve akut baş ağrıları olarak ikiye ayrılırlar ve bu ağrıların birçok sebebi olabilir. Akut olarak ortaya çıkan baş ağrıları genellikle geçici ve oldukça kısa süreli olurken, kronik baş ağrıları çoğunlukla belirli bir hastalık nedeniyle görülür ve çok daha sancılı olurlar.
Yorgunluk, uykusuzluk, sinir bozukluğu veya günlük olağan stres nedeniyle görülebilen akut başağrılarının temel nedeni, beyin çevresindeki kılcal damarlarda veya sinüslerde meydana gelen bir hacim veya basınç değişikliğine bağlanabilir. Tedavi gerektiren göz hastalıklarının büyük çoğunluğunun da baş ağrılarına neden olabileceğini unutmamak gerekiyor. Ancak eğer baş ağrısı bir göz hastalığından kaynaklanıyorsa, buna sıklıkla gözlerde de birtakım belirtiler eşlik ediyor. Ayrıca, ilaç tedavileri sırasında görülen yan etkilerin arasında, çoğunlukla ilk sırayı baş ağrıları alıyor.

Kronik baş ağrıları ise, migren veya sinüzit gibi sık görülen hastalıklardan kaynaklanabileceği gibi, menenjit veya beyin tümörleri gibi çok daha ciddi rahatsızlıkların da habercisi olabilir. Bu nedenle eğer sürekli ve şiddetli baş ağrısına mide bulantısı, kusma, şiddetli halsizlik, baş veya boyunun belirli bir bölgesinde hassasiyet gibi belirtiler eşlik ediyorsa, mutlaka bir doktora danışmakta fayda var

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder