8 Eylül 2013 Pazar

SÜT FAYDALIMI ZARARLIMI ?



SÜT FAYDALIMI ZARARLIMI ?
Süt faydaları olan bir besin olarak sanılmaktadır , ne yazık ki bu yanlıştır. Tabi burada inek sütü gibi diğer memelilerin sütlerinden bahsediyoruz. Anne sütü bebek için en önemli besindir. Fakat inek sütü insanın içmesi için tasarlanmamıştır. İnek sütü de buzağı için yararlıdır.İnsana ise zarar vermektedir. Şimdi bu zararları bilimseli olarak inceleyelim.
Doğada hiçbir hayvan sütten kesildikten sonra süt alımına devam etmez. Çünkü hayvanlarda ve insanlarda yavru ve bebek sütten kesildiğinde sütün sindirimini sağlayan enzimler yok olur. Yani insanda laktaz enziminin azalması insanın süte ihtiyacı olmadığının açık bir kanıtıdır.
İnek sütü insanın sindirimi açısından uygun değildir. Pastörizasyon işlemi uygulanan sütün sindirimi daha da zorlaşır.İnek sütünde ki demir oranı çok düşüktür. Bu yüzden bebeğinize inek sütü vermeniz zaten yapabileceğiniz en büyük hatadır. Biz burada inek sütünün yetişkin insanlara zararlarından bahsediyoruz. Doğa inekleri annelerinin sütünü ve otu ayrı ayrı sindirebilecek şekilde donatmıştır.İnsanda bu durum farklıdır. Buraya dikkat edin.İnek sütü insan midesine girdiğinde , asidik sindirim sıvıları sütün topak halini almasına bir nevi kesilmesine neden olur. Bu peynirimsi yapılar diğer besinlerin etrafını sarar. Bu topak yapıların biran önce sindirilmesi gerekir. Bu yüzden düzenli süt tüketimi büyük mide sorunlarına yol açar, bir süre sonra on iki parmak bağırsağı da zarar görmektedir.

Kazein Sindirilemez !

İnsan sütü ile bir insan için bir zehir olan inek sütünün en büyük farkı : inek sütünün çok yüksek düzeyde kazein içermesidir. Bu madde ineklerin toynak ve boynuzlarının büyümesini sağlar. Sanrım siz boynuz ve toynaklara sahip değilsiniz. Öyle ise neden insan vucudu için sindirilemez bir zehir olan kazein i tüketiyorsunuz ?
Kazein’in Zararları
Kazein rennin maddesi tarafından midede parçalarnır. Bu maddenin salgısı 2 yaşlarında son bulur. Ve kazein bir zehir halini alır.
-Damar tıkanıklıkları
-Böberek taşı oluşumu
-Bedende yumru oluşumu
Kazein’in başlıca zararlarıdır. Sütün içindeki diğer maddelerinde birçok farklı zararı vardır. İnek sütü eklem ve kemik sorunlarına da neden olmaktadır.

Biri Kalsiyum mu Dedi ?

Halkın genel kanısına göre süt en iyi kalsiyum kaynağıdır. Bu da yanlış bir inanıştır ve bilimsel bir geçerliliği yoktur. Gerçek ve sağlıklı kalsiyum kaynakları : Portakal , yeşil yapraklı sebzeler , kabuklu yemişler ,lahana ,havuç , haşhaş vb’dir.
Artık sağlığınızın sorumluluğunun size ait olduğunun farkında olun , doktorlar veya çeşitli kuruluşlar sizin sağlığınızdan sorumlu değildir.Kendi sağlığınızın için kendi zeka ve mantığınızla hareket ettiğiniz sağlık dolu günler …
http://www.besindestekleri.gen.tr/sutun-faydalari-zararlarindan-cok-daha-azdir.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder